A görög Septicflesh jövő tavasszal nagyszabású európai turnén mutatja be készülő új nagylemezét a holland Carach Angren, a szintén görög On Thorns I Lay és a francia Naraka társaságában; a 36 állomásos turné 2022. április 4-én érkezik a Barba Negrába.

septicflesh

A szimfonikus death metal görög mestere, a Septicflesh javában készíti új nagylemezét, a 2017-es ’Codex Omega’ utódját. Tavaly viszont egy nagyszabású koncertanyag is megjelent: az ’Infernus Sinfonica MMXIX’ DVD a mexikói Metropolitan Theaterben adott 2019-es telt házas koncertet örökíti meg, melyen a zenekaron felül több mint 100 zenész volt színpadon. A Septicflesh-dalok a Symphonic Experience Orchestra, a Enharmonía Vocalis Choir és a Mexikói Nemzeti Egyetem Ifjúsági- és Gyermekkórusa kíséretében hangzottak el.

 

 

A Carach Angren egyáltalán nem szorul bemutatásra a műfaj kedvelőinek. Történeteiket szimfonikus, nagyzenekaros extrém metál kísérettel mesélik, egyedülálló módon négy nyelven: dalaikban angol, holland, francia és német szövegek váltakoznak. Konceptalbumaik mindig egy-egy témakör, illetve személy körül forognak, a tavaly nyáron megjelent ’Franckensteina Strataemontanus’-t a 17-18. századi német okkultista, Johann Konrad Dippel tettei és életének eseményei inspirálták, akinek holttesteken végzett kísérletei ihlették Mary Shelley legendás Frankensteinjét is.

Szintén Görögországból érkezik az On Thorns I Lay. A zenekar legutóbb tavaly adott ki lemezt, a ’Threnos’ az újabb korszak dalainak hangzását követi. A korábbi évek lemezei óta teljesen megújultak és újra feltalálták magukat, a korai doom/death sötétségét a 2015-ös – 12 év hallgatás után készült – ’Eternal Silence’ lemeznél felváltották az inkább Insomnium világát idéző melodic death, majd később a lágyabb, atmoszférikus alternative/gothic rock dalok.

A Naraka Franciaországból érkezik hozzánk, modern death/thrash metal zenéjüket nem kerülik a black, szimfonikus és nagyzenekaros elemek sem, tökéletesen beleillik a főzenekarok által képviselt világba. ’In Tenebris’ című bemutatkozó nagylemezükön Logan Mader (Machine Head, Soulfly) producerrel dolgoztak, a borítót pedig Seth Siro Anton (Septicflesh) készítette. A lemezen hallható Veronica Bordachinni (Fleshgod Apocalypse) az Of Blood And Tears című dalban, illetve az ex-Cradle Of Filth billentyűs-énekes Lindsay Schoolcraft énekel a Mother of Shadowsban; utóbbi a dal videóklipjében is szerepel.

A H-Music, a Decibel Touring, a Rock1 és a Barba Negra bemutatja:

Septicflesh– és Carach Angren-koncert
Barba Negra, Budapest, 2022. április 04.
Vendégek:
On Thorns I Lay
Naraka

Jegyárak:

4999 Ft – limitált early bird
5999 Ft – elővételben
6999 Ft – a koncert napján és a helyszínen

Az esemény Facebook-oldala él, jegyet a Rock1 rendszerében lehet váltani.

Megosztás