Tegnap váratlan hír rázta meg a Sabaton rajongótáborát, közkedvelt gitárosuk, Tommy Johansson bejelentette, hogy távozik a zenekarból.

Sabaton – Tommy Johansson

Tommy Johansson, a Majestica gitáros-énekese, feladva a Sabaton gitárosaként szerzett karrierjét, úgy döntött, hogy elhagyja a bandát, mert énekesi pályafutását el kellett hanyagolnia emiatt. „7 évnyi dicsőséges heavy metal után úgy döntöttem, hogy kilépek a Sabatonból. Ez volt a legnehezebb döntés, amit valaha is meg kellett hoznom életemben. Mint azt talán sokan tudjátok, sok mindent csinálok a Sabatonon kívül is, játszom egy másik zenekarban, fellépek különböző művészekkel, az énekesi karrieremet pedig évekkel ezelőtt félretettem, hogy a Sabatonra koncentrálhassak. Miután ezt csináltam 7 évig, úgy érzem, itt az ideje, hogy a szívemre hallgassak. Ez azt jelenti, hogy nem megyek több turnéra sabatonos testvéreimmel, és nem fogok találkozni veletek, Sabaton-rajongókkal. A zenélést soha nem fogom abbahagyni, továbbra is turnézni fogok a Majesticával és más projektekkel, de természetesen más szinten, mint a Sabaton. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben fogunk még találkozni.
A Sabaton és a világ legjobb háttércsapata örökre a második családom lesz, és hiányozni fog az együtt töltött idő. Olyan sokat tanultam az életről, a zenéről és a turnézásról, amit sehol máshol nem tanultam volna meg. Hatalmas köszönet nektek, kedves Sabaton-rajongók, hogy elfogadtatok új gitárosként 2016-ban, biztos vagyok benne, hogy ugyanígy fogjátok szeretni az utódomat is.”

 

 

„7 csodálatos, a zenekarban eltöltött év után gitárosunk, Tommy úgy döntött, elhagyja a Sabatont, hogy a saját útját járja. Csak a legjobbakat kívánjuk neki ehhez. Összetartó család voltunk, és továbbra is támogatni fogjuk őt a jövőben rá váró kalandokban. Tommy 2016-ban csatlakozott a zenekarhoz, de a Sabaton közeli barátja volt azóta, hogy először találkoztunk egy 2005-ös koncert végén. A zenekar megbecsült tagjaként számtalan halhatatlan emlékhez járult hozzá. Tommy távozása a Sabatonból nem azonnali, marad, hogy a helyét átvevő következő gitáros zökkenőmentesen beilleszkedhessen. Bár nagy szívének egy kis része mindig a Sabatonban marad, mindannyian tudjuk, hogy követnie kell az álmait. Bár már nem fogunk naponta mellette ébredni a turnébuszban, biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben még sokszor keresztezik egymást útjaink, a színpadon és azon kívül is. Szárnyalj, tépd a húrokat, testvér!” – köszönte meg az együtt töltött időt a zenekar.

Aki a jövőben találkozni szeretne Tommy Johanssonnal, jöjjön el az idei Gary Moore-Emlékestre, ahol kiereszti majd a hangját, és persze a gitárját sem hagyja otthon.

Megosztás