A svéd Sabaton egy különleges trilógián dolgozik, aminek második része most látott napvilágot, rajta egy vadonatúj dallal, ami Franciaország háborús hőséről szól.

2022. szeptember 30-án jelent meg az ’Echoes Of The Great War’ trilógia első része, ami a ’Weapons Of The Modern Age’ címre hallgatott, most megérkezett a második rész. A most megjelent ’Heroes Of The Great War’ EP-n egy eddig sosem hallott Sabaton-dal kapott helyet, a First Soldier. A Nuclear Blast Records gondozásában megjelent lemez középpontjában az I. világháború legmerészebb és legbátrabb hősei állnak. A Sabaton számára ezek olyan emberek, akiknek a történetét el kell mesélni, és akiknek az elbeszélései személyesen is megérintik a zenekart.

 

 

Az új EP koncepciójáról Pär Sundström így nyilatkozott: „A konfliktusokban és háborúkban részt vevők mind fizikailag, mind pszichésen a határaikat feszegetik és gyakran rendkívüli dolgokra képesek. Nincs más választásuk, mint bátornak lenni, és nincs más lehetőségük, mint mindent megtenni azért, hogy megvédjék azt, amiért harcolnak. Az embereket a túlélésre programozták, és néhány ilyen hőstettől, amiről énekelünk, egyszerűen leesett az állunk. Ez az EP tisztelgés előttük és mi ily módon tehetünk azért, hogy ezek a történetek ne merüljenek feledésbe, és hogy megkapják a megérdemelt elismerést.” Az új számmal kapcsolatban Pär megjegyezte: „Nagyon izgatottak vagyunk, mert egy új dalt is rátettünk erre az EP-re és kíváncsiak vagyunk, hogy az emberek hogyan reagálnak a mögötte lévő hihetetlen történetre. A dal Albert Severin Roche-ról szól, egy I. világháborús hősről, aki hitt abban, hogy nagy dolgokra hivatott. Társai kételyei és a minimális esélye ellenére is hihetetlen dolgokat tett.”

A zenekar az alábbi szöveges videót adta ki az új dalhoz kapcsolódóan:

Albert Severin Roche Franciaországban született, édesapja gazdálkodó volt. Roche 18 évesen jelentkezett a francia hadseregbe és tudta, hogy nagy dolgokra hivatott, de mivel csak 1,58 méter magas volt, nem felelt meg a hadsereg elvárásainak, és elutasították. Ennek ellenére sikerült bevonulnia és a 30. vadászzászlóaljhoz osztották be. Nem volt egy mintakatona, sem a társai, sem a tisztek nem tisztelték, de bebizonyította, hogy tévednek. A 27. hegyivadász zászlóaljhoz (Chasseurs Alpins) osztották be – melyet a németek “kék ördögöknek” (Blaue Teufel) neveztek –, és hősiessége és sikeres küldetései miatt Franciaország „első katonája”-ként vált ismertté. Az I. világháború végére Albert 9 alkalommal sebesült meg, és több mint 1180 foglyot ejtett.

Joakim Brodén szerint „elképesztő hallani ezeket az I. világháborús történeteket arról, hogy a gyakran kétségbe vont és lenézett személyek végül a hadtörténelem legünnepeltebb és legelismertebb hőseivé válnak. A First Soldier története arra tanít, hogy soha ne ítéljünk meg egy könyvet a borítója alapján. Az emberek hihetetlen dolgokra képesek, és Albert Severin Roche elszántsága és hősiessége csodálatra méltó. Reméljük, az emberek ugyanúgy éreznek majd, mint mi, amikor először hallottuk a történetét!”

A dalhoz készült egy különleges animációs videó is a francia Nota Bene történelmi influenszer csatornával karöltve:

A ’Heroes Of The Great War’ dallistája:

01. The First Soldier
02. A Ghost In The Trenches
03. Lady Of The Dark
04. Last Dying Breath
05. The Unkillable Soldier
06. Seven Pillars Of Wisdom
07. 82nd All The Way

Sabaton Heroes Of The Great War

Megosztás