Ősszel kerül a boltokba Roger Waters ’The Dark Side Of The Moon Redux’ albuma, a Pink Floyd klasszikus lemezének újraértelmezett változata. Az első előzetes kíméletlenül kritizáló kommentáradatot indított el Waters YouTube-csatornáján, beleértve elgurult gyógyszert, elfecsérelt 7 percet, hallójáratok ellen elkövetett erőszakot és így tovább…

Mivel a Pink Floyd is megjelentetett tavasszal egy fél évszázados jubileumi kiadványt a klasszikus albumból, Roger Waters úgy döntött, hogy őszre halasztja a saját verzióját. Október 6-án jelenik meg a ‘The Dark Side Of The Moon Redux’, amelyen a basszusgitáros-énekes tolmácsolásában hallhatjuk egykori zenekara legismertebb lemezének 21. századi interpretációját.
„Egy öreg ember emlékei a fiatalkori tettein alapulnak” – így vezette fel Waters régi-új albumát, amelyet 50 évvel az eredeti megjelenése után készített el, hogy egy másik látószögből is bemutassa ezt a klasszikus alkotást, mindehhez hozzáadva hosszú élettapasztalatát.
„Az eredeti album olyan, mint amikor egy idős ember siránkozik az emberiség állapotán, de Rick, Dave, Nick és én olyan fiatalok voltunk, hogy ez az üzenet nem ért célba. Így elkezdtem gondolkodni, hogy egy 80 éves ember mit tehetne bele egy új változatba” – mondta Waters a lemez ötletéről, hozzátéve, hogy büszke a végeredményre.

 

 

A CD-változaton az eredeti 10 tétel újraértelmezése hallható, a dupla vinyl formátum végére pluszban egy olyan új, 13 perces dalt tettek, amelyet a ‘The Dark Side Of The Moon Redux’ felvételei ihlettek. Roger Waters honlapján előrendelhető 13 különféle változatban, illetve rajongói csomagban az anyag, de az alapválaszték már hivatalos hazai forrásból is előjegyezhető.
A lemez élő bemutatója október 8-án lesz a The London Palladiumban, a nyilvános jegyértékesítés holnap 10 órakor indul, de ugyanezen a linken Platinum és VIP jegyeket már ma is vásárolhatnak a Live Nation-regisztrációval rendelkezők (a normál jegyek Live Nation-elővásárlását nagyon gyorsan lezárták, mert a keret minden jegye elkelt).
Egy előzetest – természetesen a Money-t – már most meghallgathatunk.

‘The Dark Side Of The Moon Redux’ dallista:

CD

01. Speak To Me
02. Breathe
03. On The Run
04. Time
05. Great Gig In The Sky
06. Money
07. Us And Them
08. Any Colour You Like
09. Brain Damage
10. Eclipse

LP 1

01. Speak To Me
02. Breathe
03. On The Run
04. Time

05. Great Gig In The Sky
06. Money

LP 2

07. Us And Them
08. Any Colour You Like
09. Brain Damage
10. Eclipse

11. Original Composition

Roger Waters - The Dark Side Of The Moon Redux

Megosztás