A Queen dobosa egy hat méter magas Freddie Mercury-szobrot szeretne felállítani kertjében, a dolognak úgy néz ki, nincs akadálya.

Még 2002-ben mutatták be a ’We Will Rock You’ musicalt, melynek promóciójaként felállították az említett bronzszobrot a londoni East Enden található Dominion Theatre bejárata fölé és egészen 2014. május 31-ig, az utolsó előadásig ott is maradt. Ezután az alkotás egy raktárba került, Roger Taylor viszont érdeklődést mutatott iránta és megkereste a musical producerét, Phil McIntyre-t és jelezte, igényt tartana a szoborra. „Kérdeztem, mibe kerül a tárolása, mire mondott egy összeget. Erre én: »Miért nem rakjátok fel egy teherautóra és hozzátok ide a kertembe?«” – így emlékezett Taylor az ügyre. A pletykák szerint Brian May nem igazán lelkesedett az ötletért, erről viszont azt mondta Taylor: „Tényleg berágott miatta, de szerintem azért, mert nem neki jutott először eszébe.”

 

 

A hírek szerint Taylor beadott egy kérelmet Guildford Borough tanácsához a tizennyolcadik században épült otthona kertjének átalakítása miatt, melynek a szobor felállítása mellett egy faház, egy jacuzzi és egy bár megépítése is a része. A testület a jövő hónapban szavaz az ügyről, Taylor szomszédai eddig nem emeltek kifogást a munkálatok ellen.

freddie mercury statue

Megosztás