Második kislemezdalát mutatta be új lemezéről az októberben Budapesten is fellépő Axel Rudi Pell és csapata. Sanszos, hogy ezeket élőben is meghallgathatjuk a Barba Negrában, de a gitáros szerint Led Zeppelin-utalások is lesznek a ‘Risen Symbol’ albumon.

Axel Rudi Pell

Győztes csapaton ne változtass! 35 éves szólókarrierje 22. sorlemezét adja ki június 14-én Axel Rudi Pell, kiadója a kezdetektől fogva az SPV/Steamhammer, és bár a felállás sokat változott az évek során, a csapat magja viszonylag állandó: Volker Krawczak basszusgitáros már a Steelerben is együtt játszott vele, Ferdy Doernberg billentyűs 1997-ben, az amerikai énekes, Johnny Gioeli 1998-ban csatlakozott, de az egykori Rainbow-dobos, Bobby Rondinelli is több mint 10 éve van a bandában. Utóbbi szerepeltetése nem véletlen, a nagy Ritchie Blackmore-rajongó gitárosnak régi vágya volt, hogy ikonjának egykori zenészével dolgozhasson együtt.

 

 

A ‘Risen Symbol’ azonban szolgál meglepetésekkel a megszokott Rainbow-stílusú nóták mellett. Az új dalokban egyaránt megidézi a Black Sabbath – különösen a Ronnie James Dio és Tony Martin nevével fémjelzett korszakok – és a Led Zeppelin örökségét is. Ilyen dal például a keleties ízvilágú Ankhala, amely ARP szerint akár Jimmy Page és Robert Plant szerzeménye is lehetne. „Számomra az Ankhala az a dal, amelyet annak idejét a Led Zeppelin elfelejtett megírni – viccelődött Pell. – Persze nem úgy hangzik, mintha a 70-es évekből származna, kortárs megszólalása és magával ragadó húzása van. Biztosra veszem, hogy Page-nek és Plantnek is tetszene, ha hallanák.” A lemezen van egy második, még sokkal egyértelműbb utalás is a Led Zeppelin munkásságára: a zenekar feldolgozta a britek egyik klasszikusát, az Immigrant Songot. „Felvetettem az ötletet a dobosunknak, Bobby Rondinellinek, aki egy Led Zeppelin tribute bandában is játszik. Bobbyval egyaránt úgy gondoltuk, hogy egy ilyen kaliberű számot csakis akkor érdemes feldolgozni, ha van hozzá egy olyan kiemelkedő énekesed, mint Johnny Gioeli, aki képes csont nélkül teljesíteni a feladatot és kiénekelni Robert Plant összes magas hangját” – mondta Axel Rudi.

ARP himnuszainak egyik legjobb ismérve, hogy Johnny Gioeli frontember hangjára vannak szabva. A Guardian Angel után másodikként most a Darkest Hourt mutatták be, Pell szerint mindkettő „egyaránt tipikus ARP-dal, még ha nem is feltétlenül tükrözik pontosan a ‘Risen Symbol’ egészét.”

Axel Rudi Pell az Everdawn társaságában október 14-én érkezik Budapestre, a Barba Negra Blue Stage színpadára. Reméljük, a promóció során bemutatott motívumok is a színpadkép részét képezik majd! Kapunyitás 18:00-kor. Jegyek a Rock 1-nél kaphatók augusztus 31-ig 8999 Ft-ért, szeptember 1-től elővételben és a helyszínen is 9999 Ft lesz az ár. További információk az esemény Facebook-oldalán.

Axel Rudi Pell

Axel Rudi Pell

Megosztás