fbpx

Erős Accept-hatásokat felvonultató dallal mutatkozott be az ex-Accept énekes és ex-U.D.O. gitáros (Andy Susemihl) közös produkciója. A dal címe Metal Voice, de lehetne akár D-Train Remake is.

David Reece Andy Susemihl

Reece március 13-án megjelenő új lemezét, a ‘Cacophony Of Souls’-t a Sainted Sinners-lemezeket (melyeken Reece Hirlemann Bercivel játszott együtt) is megjelentető El Puerto Records gondozza, és az Accepthez köthető két zenész mellett a basszusgitáros Malte Frederik Burkert (Exotoxis) és Andrea Gianangeli (Dragonhammer, Souls Unchained) dobos közreműködnek rajta.

David Reece-t az Accept az ‘Eat The Heat’ albumhoz toborozta 1989-ben, Udo Dirkschneider távozása után. Reece magasabb hangú előadása éles ellentétben állt Udo jellegzetes stílusával, és az album összességében megbukott a kritikusok előtt és kereskedelmileg is csalódást okozott. Ám a megírt anyag nem vész kárba, az új lemezről bemutatott első dal, a Metal Voice az 1989-es D-Train vonásaira emlékeztet. Elég erősen.

Még 2017-ben mondta Reece Mitch Lafon kanadai rock újságírónak, hogy még mindig szeretettel tekint vissza az ‘Eat The Heat’ albumra. „Tudod mit? Ez furcsa, mert a végén jött a ’haragszomrád’, és utáltam – mindent utáltam róla – mondta. – Tudtam, hogy ez egy csomó ajtót megnyit előttem, de akkor is… Naponta arra buzdítom az embereket, hogy mondják el, mit jelent ez az album nekik. A kezdetben utáltak, de most már olyan, mintha ráébredtek volna, milyen nagyszerű lemez ez. Igen, büszke vagyok rá. Úgy értem, hogy ez egy… Úgy értem, ez nem Accept, legyünk őszinték, de van néhány jó cucc ott. És még mindig kapom a jogdíjakat az album után. Újra kiadták vinylen az anyagot. És hallom a visszajelzéseket az emberektől, akik megvették. A közönség régi és új tagjai egyaránt… Tehát a hatása a mai napig él, pedig ez 1988-1989-ben volt. Csodálatos!”

Megosztás