Friss dallal jelentkezett a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A Nem ért engem a világ nemcsak azért érdekes, mert egy versfeldolgozás, hanem azért is, mert ebben hallhatjuk először a banda újdonsült énekesét.

Pokolgép

A Pokolgép évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a hazai heavy metal színtéren, az együttes megalakulása óta kitartóan képviseli a keményebb műfajt. A legfrissebb daluk egyértelműen a csapat kirobbanó formájáról árulkodik, a Nem ért engem a világ az azonos című Petőfi Sándor-költemény feldolgozása, amiről Kukovecz Gábor zenekarvezető a következő gondolatokat fogalmazta meg: „Lassan két évtizede jellemző ránk, hogy egy-egy magyar költő verse felkerül a lemezeinkre. Hogy ezt miért tesszük? Magyar együttesként fontosnak tartjuk, hogy a magyar irodalmat minél szélesebb réteghez eljuttassuk, ez egy küldetés. Ezt egy kiváló versnek gondolom, másrészt pedig egy kiemelkedően aktuális szövegnek. A Nem ért engem a világ számomra egyértelműen az egyenes és a kétszínű ember lenyomatának tökéletes körüljárása.”

 

 

Január közepén jelentették be, hogy a banda és Tóth Attila útjai elváltak egymástól. A csapat közösségi oldalain találkozhattunk már egy sokat sejtető fotóval, amin az újra öttagú együttes sziluettje szerepel, viszont az új énekes személyét a mai szöveges videó érkezéséig homály fedte. A Nem ért engem a világ egyébként a megszokott munkamódszerrel készült el Kukovecz Gábor pincestúdiójában, ahol Z. Kiss Zalán, Pintér Csaba és Kleineisel Márk hangszeresek mellett már Bánhegyesi Richárd énekes is közreműködött a hanganyag rögzítésénél. Kuko a közös munkát így foglalta össze: „Meghallgatom a többiek véleményét, sőt egyfolytában véleményeket hallgatok. Szeretem a külső visszajelzésekkel befolyásolni magam, mert több fül többet hall. Tekintve, hogy ebben a zenekarban építő jellegű bírálatokat kapok, ezért szívesen hagyatkozom a társaimra.” A pontot arra a bizonyos i-re ezúttal is Cserfalvi „Töfi” Zoltán tette fel, tehát ő készítette a keverést és a masztert a szolnoki Denevér Hangstúdióban.

A Pokolgép fennállásának új fejezete vette kezdetét, ami közel sem merül ki a Nem ért engem a világ érkezésével. A közeljövőben két kiadványra is számíthatunk a bandától: egy kislemez, amin a Petőfi-versfeldolgozás mellett egy vadiúj saját dal is hallható. Mindeközben pedig készül a negyvenéves jubileum kapcsán egy egész album is, ami szuper lehetőséget ad az új felállás kibontakozására, főleg, hogy a 2016-os ’Metálbomba’ óta ez lesz az első komplett korong a Pokolgéptől.

Pokolgép

Megosztás