A nagyobb hazai rendezvényszervezők közül a Phoenix Music Hungary is közleményt adott ki a kialakult veszélyhelyzettel kapcsolatban. A közlemény a folytatásban olvasható.

Phoenix Music Hungary – „Felelős rendezvényszervezőnek nem kellene azzal trükköznie, hogy lehet a száz fős limitet betartani”

Kedves koncertlátogató barátaink! Mint arról minden bizonnyal mindenki értesült már, a COVID-19 (koronavírus) járvány megfékezésének érdekében szerdai ülésén rendkívüli veszélyhelyzetet rendelt el a kormány, amely rendelet magában foglalja visszavonásáig a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények tiltását. Jelenleg is folynak folyamatos egyeztetések a koncertjeink sorsáról, ezidáig a következő rendezvények kerültek törlésre: Deez Nuts x First Blood x Skywalker x Unity TX és Uada /US/ x Grift /SWE/ x Velnias /US/ x Solbrud /DK/.

Minden érintett rendezvény eseményében beszámolunk arról, hogy az adott rendezvény törölve, vagy halasztva lesz, amint megszületett a végleges döntés a sorsukkal kapcsolatban, így kérjük türelmeteket. A jelenlegi helyzet ugyan rettenetes terheket rak az egész iparág vállára, és elindult a #nevaltsvisszajegyet kezdeményezés, szeretnénk mindenki figyelmét nyomatékosan felhívni, hogy mi köszönettel ugyan, de ezzel a lehetőséggel nem élnénk. A törölt és pótlásra nem kerülő koncertek jegyeinek ára az elkövetkező időkben jó helyen lesz nálatok, mi pedig reméljük, mihamarabb találkozunk! Amennyiben lehetséges, a zenekarokat támogassátok online egy-egy póló, CD, LP megvásárlásával!

Társadalmi felelősségünk, csatlakozva kollégáinkhoz a Hammer Concertsnél, hogy zárásként szóljunk pár szót arról, hogy ma felelős rendezvényszervezőnek nem kellene azzal trükköznie, hogy lehet a száz fős limitet betartani. Érthetetlen számunkra, hogy valakinek megfordul a fejében, hogy a jelenlegi helyzetben rövidtávú gondolkodással komoly, hosszú lefolyású társadalmi károkat okozzon. Minél jobban odafigyelünk a másikra, annál hamarabb állhat vissza mindannyiunk élete a normális kerékvágásba.

Legyetek szívesek és vigyázzatok magatokra és egymásra, igyekezzetek a lehető legjobb forrásból tájékozódni és kövessétek a hazai és nemzetközi ajánlásokat és rendelkezéseket hogyan tudtok a legjobban védekezni. Köszönjük a figyelmet!

Megosztás