A napokban lett volna 71 éves a Thin Lizzy néhai legendája, erre az évfordulóra időzítették az ősszel érkező mozi trailerét.

Phil Lynott

Songs For While I’m Away’ címmel kerül első körben az írországi mozikba a több díjjal is elismert Emer Reynolds rendező filmje, a premier pontos időpontja még nem ismert. Az előzetesben koncertrészletek, és Phil gyerekkorából származó bevágások mellett olyan zenészek kommentárjai is hallhatóak, mint Scott Gorham, Eric Bell, Darren Wharton, James Hetfield, Adam Clayton, Huey Lewis és Suzi Quatro.

 

 

A film szinopszisa így szól: „Egész estés dokumentumfilm Phil Lynott életéről és zenéjéről, amely végigkíséri, hogyan vált az ’50-es évek Dublinjában egy munkásosztályból származó színesbőrű fiúból Írország egyik legnagyobb rocksztárja. Ő volt a Thin Lizzy frontembere, a dalszerző, a költő, az álmodozó, aki féktelen életet élt. Saját szavain keresztül ismerhetünk meg apró részleteket, a film belemegy több legendás dalba, hogy közelebb hozza a nézőhöz az apát, a férjet, a barátot, a gyermeket, a bálványt, a költőt, az álmodozót.”

PHIL LYNOTT

Megosztás