Paul Gilbert a heavy metal egyik legnagyobb ikonja előtt tiszteleg a következő instrumentális szólólemezén. Ronnie James Dióhoz kötődő dalokat hallhatunk az április 7-én érkező ’The Dio Album’-on, az első előzetes a Holy Diver.

Paul Gilbert

A puszta véletlennek köszönhető, hogy Paul Gilbert miért Ronnie James Dio zenéjét választotta új albuma témájának. Éppen az autójában ült, amikor meglátott valamit, amitől a szíve dobbant egy nagyot, pedig csak egy egyszerű baseballsapka volt, aminek az elején a „Dio” szó díszelgett. A hazafelé vezető úton már meg is fogalmazódott benne a terv: „Miért ne lehetne ezt az energiát és izgalmat egy olyan albumon megörökíteni, amely Ronnie James Dio leghíresebb számait tartalmazza?” Így RainbowBlack Sabbath– és Dio-dalokat válogatott össze Gilbert, aki számára nem idegen az instrumentális zene, de ezúttal a jól ismert énekdallamot kellett hoznia a hangszerén. A ’The Dio Album’ a legendás énekes 12 számát tartalmazza, a Neon Knightstól a Long Live Rock ‘N’ Rollon át, a Man On The Silver Mountainig.
A Stand Up And Shout vagy mint a Kill The King metálriffjeinek az eljátszásától kirázott a hideg, Ritchie Blackmore, Tony Iommi és Vivian Campbell szólóitól pedig libabőrös lettem. Ezek az elképesztő riffek a dalok pillérei, amelyeken az egész dal nyugszik. Régen volt, hogy ilyen mélyen belemerültem a metál ritmusfigurák gitározásába, és olyan érzés volt, mintha aranyrögöket találnék” – mesélte Paul a munkálatokról, amit Zach Bloomstein producer és Bill Ray dobos társaságában végzett. Az április 7-én érkező újdonságot a Mascot Label Group webshopjában már elő lehet rendelni CD-n és vinyllemezen, ízelítőnek pedig itt van a Holy Diver gilbertesített verzióban.

 

 

’The Dio Album’ dallista:

01. Neon Knights
02. Kill The King
03. Stand Up And Shout
04. Country Girl
05. Man On The Silver Mountain
06. Holy Diver
07. Heaven And Hell
08. Long Live Rock ‘N’ Roll
09. Lady Evil
10. Don’t Talk To Strangers
11. Starstruck
12. The Last In Line

 

Paul Gilbert

Megosztás