Pályatársaival ellentétben az Ossian az utóbbi időben is évente-kétévente jelentkezett vadonatúj nagylemezzel, a járványnak köszönhetően már a következő lemez 13 dala is elkészült.

Ossian

Mint arról Paksi Endre már novemberben beszámolt, az év folyamán összeállt 13 dal, így tavasszal megjelenik a következő Ossian-stúdióalbum, amelynek ‘A teljesség’ lesz a címe. A lemezről már meghallgatható az első dal: az Azon a napon egy különleges ajándék a zenekar közönsége, barátai számára karácsony alkalmából.

 

 

Az énekes üzenete a dallal kapcsolatban: „Régen vártuk már ennyire a karácsonyt, nekünk most tényleg a legnagyobb öröm, hogy legalább a zenén keresztül együtt lehetünk azokkal, akik szeretik a zenekart! Az ünnepre való tekintettel kicsit változtattunk az előzetesek megszokott menetrendjén, ezért most elsőnek az album lírai balladájával nyitunk, de természetesen később jönnek majd a lendületes dalok! Békés, áldott karácsonyt kívánunk minden barátnak!”

Még egy novemberi nyilatkozatában hangzott el: „Soha ennyit nem dolgoztunk Ricsivel egy lemezen, és én nagyon bízom benne, hogy az emberek hallani-érezni fogják ezt. A címe ‘A teljesség’ lesz, és ezzel a gondolati-szövegi irány mellett utalunk a zenei részére is, mert szerintem ez az album egyfajta összegzése lett a zenekar életművének. 13 dal született, ebből 11 szöveges szerzemény, egy instrumentális szám és egy feldolgozás, közel 50 percben. Hangulatilag és dinamikailag rendkívül változatos, mégis egységes anyag készül – március óta folyamatosan dolgozunk rajta, csiszolgatjuk.”

Bár a tavasszal megjelent ‘Csak a jót’ lemez élő bemutatója az ismert okok miatt elmaradt, ezt egy dupla lemezbemutató koncerttel pótolják 2021. április 30-án és május 1-jén a Barba Negrában. A két egymást követő estén eltérő programmal, rengeteg dallal, nagy látvánnyal, vendégekkel, sok-sok meglepetéssel lép színpadra a zenekar, melyről hang- és képfelvétel készül.

Megosztás