A koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani idén júniusra tervezett európai turnéját Nick Mason csapatának, azonban a jó hír az, hogy jövőre visszatérnek, Budapest pedig ismét bekerült a menetrendbe.

Nick Mason’s Saucerful Of Secrets – A Budapest Parkba érkezik a Pink Floyd dobosa

Pink Floyd nevét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen a könnyűzene egyik legismertebb és legmeghatározóbb zenekara, akiknek hatása és fontossága vitathatatlan. Nick Mason a csapat indulása óta dobolt velük, sőt, nemcsak alapítótag, de az egyetlen, aki a Pink Floyd összes lemezén közreműködött. Mindemellett fontos szerepet töltött be a dalszerzésben is – nevéhez részben olyan klasszikus dalok fűződnek, mint az Echoes, a Time, a Careful With That Axe, az Eugene vagy a One of These Days. 2018-ban alapította meg a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets nevű zenekarát, akik a korai Pink Floyd szellemiségét idézik meg az Echoes elnevezésű turnén – mindebben pedig olyan neves tettestársai vannak, mint a Spandau Ballet énekese, Gary Kemp, vagy éppen a basszusgitáros Guy Pratt, aki olyanokkal zenélt együtt, mint MadonnaMichael Jackson vagy Iggy Pop.

 

 

Áprilisban új koncertkiadvánnyal jelentkeztek, a megjelenés után pedig európai turnéra indultak volna, ha a koronavírus nem szól közbe. Jövőre viszont pótolják az elmaradt koncerteket az öreg kontinensen.

A Pink Floyd kezdeti munkásságát bemutató szupergrup 2021. június 22-én a Budapest Parkban olyan dalokkal is készül, amiket élőben korábban sohasem hallhattunk a legendás zenekartól.

Megosztás