Sipos Peti, Rudolf Máté testépítőbajnok, Koltai Virginia fotómodell és Debreczeni Márk az Evermindból is felbukkan a modern metál csapat új klipjében, amely a ‘Kockázat Nélkül’ címmel megjelenő új album második előzetese.

New Friend Request

Folytatja a New Friend Request azt a masszív menetelést, amit az év elején bemutatott Nem felejtek és a New Horizon című daluk indított meg, a Nem érlek el esetében sem vett vissza a banda a tempóból, és a mondanivalóból.

 

 

Az új dalról és klipről a zenekar énekese, Kerecsen „Leci” László így nyilatkozott: „A klipet már akkor magam elé álmodtam, mikor a dalszöveg született, éppen ezért látványos lehet a párhuzam a dal mondanivalója és a képi világ között. Sajnos, bár reményekkel telve, de mégis törésekkel indult ez az év is számomra, elveszítettem egy jóbarátot, a vírus következményei hatással voltak a családomra és újra kellett terveznem sok mindent a magánéletemben is. Ezek az érzések szülték ezt a dalt, de egyáltalán nem bánom, hiszen mindig is volt egyfajta keserédes hangulata a szövegeimnek, így ezúttal is önazonos tudtam maradni. A klippel kapcsolatban: az, aki ismeri a zenekart, nem fog meglepődni a ránk egyébként sokszor jellemző filmes utalásokon. Ez ugyan soha nem egy tudatos lépés, mindössze filmrajongásom és a szakmámból adódó hozadék, ami ezúttal Stephen King: ’Halálsoron’ című, ismert drámáját veszi alapul. Ezt az alaptörténetet egy plusz cselekményszállal egészítettem ki, ahol kedves barátunk Koltai Virginia a bibliai 7 főbűnt testesíti meg rövid montázsok erejéig. A történet fő vonalában pedig szintén fantasztikus zenekarközeli emberek segédkeznek kezdve Debreczeni Márktól, az Evermind énekesétől, Rudolf Máté többszörös hazai és nemzetközi sikereket is elért natural testépítőn keresztül – akinek egyébként tesója, Gergő is feltűnik a klipben –, valamint a talán sokak számára legnagyobb meglepetés Sipos Peti, aki szintén a zenekar barátjaként elsők között mondott igent a karakterszerepre.”

A New Friend Request június 12-én a Road vendégeként lép fel a Barba Negrában, erről az eseményről így nyilatkozott a frontember: „Ennél jobb és megtisztelőbb lehetőséget az újrakezdésre szerintem egyikünk sem kívánna! Az elmúlt években többször felmerült már gondolati síkon a két zenekar találkozása, de én nagyon örülök, hogy mostanra álltak össze úgy a csillagok, hogy ez meg is tud valósulni. Most érzem azt az NFR-ben, hogy rendelkezik azzal az érett és kötelességtudó mentalitással, amivel legjobb reményeim szerint mi is hozzátudunk már tenni az estéhez. Nagyon jól tudom, hogy a Road zenekar és közönsége között mennyire hűséges, már szinte családnak nevezhető kapcsolat van. Mi sokkal kisebben ugyan, de szintén ezt a kapcsolatot ápoljuk az NFR-közönséggel és pontosan ezért tartjuk fontosnak, hogy ezek az emberek már a mi koncertünk alatt is érezzék nagyon jól magukat!”

Megosztás