A Sex Pistols, a Duran Duran és a Guns N’ Roses tagjaiból verbuválódott, 1995 és 1997 közt létezett szupergroup debütáló és egyben egyetlen albuma új köntösben lát napvilágot június 3-án.

Neurotic Outsiders

A Neurotic Outsiders tagjai jól ismert zenészek voltak. A Sex Pistols berkeiből Steve Jones és a Guns N’ Rosesból Duff McKagan gitároztak, a Duran Duran-tag John Taylor basszusgitározott és Matt Sorum volt a dobos, szintén a Guns N’ Roses háza tájáról. Eredetileg csak egy bulira álltak össze a Los Angeles-i Viper Roomban, egy rákban szenvedő barátjukért szervezett segélykoncerten, ám Madonna kiadójának, a Maverick Recordsnak annyira megtetszett a társaság produkciója, hogy egymilliós lemezszerződést kínált nekik. Feldolgozászenekarként indultak, akikkel fellépett Simon LeBon, Billy Idol, Izzy Stradlin, Chrissie Hynde, Ian Astbury, Mel C (Sporty Spice), Iggy Pop, Brian Setzer és Slash is. Aztán kiderült, hogy Steve Jonesnak van még a tarsolyában számos olyan téma, ami a Sex Pistols idejéből származik, így elkezdték ezeket az anyagokat kidolgozni és hamarosan egy teljes lemezanyagnyi saját számot hoztak össze. Duff szerint olyan volt az egész, mint egy 1979 körüli angol punk-rock zene, amerikai beütéssel.

 

 

Az eredeti album tizenkét dallal 1996 szeptemberében jelent meg. Egyetlen kivételével saját szerzeményeket hallhattunk, a kakukktojás a Clash slágere, a Janie Jones az 1977-es debütáló albumukról. Az új kiadáshoz hozzácsapták az 1997-ben csak Japánban kiadott ‘Angelina’ EP-t is. Az öt dalból ide is bekerült egy feldolgozás, ez a Duran Duran legelső slágere, a Planet Earth 1981-ből. A kiadvány CD és dupla vinyl formátumokban is megvásárolható.

‘Neurotic Outsiders’ dallista:

01. Nasty Ho
02. Always Wrong
03. Angelina
04. Good News
05. Better Way
06. Feelings Are Good
07. Revolution
08. Jerk
09. Union
10. Janie Jones
11. Story Of My Life
12. Six Feet Under
13. Seattle Head
14. Spanish Ballroom
15. Planet Earth
16. Jerk (Clean Version)

Neurotic Outsiders Record

Megosztás