fbpx

1980. szeptember 25-én hunyt el John Bonham, a Led Zeppelin dobosa. Társai úgy döntöttek, hogy nélküle nem folytatják tovább ebben a formában.

John Bonham

Negyven évvel ezelőtt halt meg Bonzo, halálával a Led Zeppelin karrierjének is vége lett.

A Zep észak-amerikai turnéra készült, amit már két héttel korábban bejelentettek. Próbálni akartak, mert kevesebb mint egy hónap volt hátra az indulásig. A tragikus nap előtti este Jimmy Page windsori házában jöttek össze, Bonzo egész nap vodkázott, ezt Page otthonában sem hagyta abba. Éjfél felé annyira berúgott, hogy le kellett fektetni. Miután másnap délután sem ébredt fel, Benji LeFebre hangmérnök és John Paul Jones basszusgitáros kopogtak be hozzá, de holtan találták. Körülbelül negyven adag vodkát ivott meg éhgyomorra. A rendőrség nem talált semmilyen gyanús körülményt a halála körül és szerencsétlen balesetnek minősítette. A halottkém is megerősítette mindezt, annyit írt a jelentésbe, hogy a fatális balesetet túlzott alkoholfogyasztás okozta.

Bár pár név felmerült John Bonham pótlását illetően (Alan White, Cozy Powell), ám a zenekar úgy döntött, nem folytatják nélküle.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás