A ’Jesus Christ – The Exorcist’ rockopera első előadását megörökítő MorseFest!-kiadvány december 4-én jelenik meg. A Love Has Called My Name című dal az első fecske a lemezről.

Neal Morse

A ’Jesus Christ – The Exorcist’ egy monumentális projekt Neal Morse impozáns munkásságában. A progresszív rock stílusú opera több mint 10 éven keresztül készült, amelynek a zenész a megírásán felül a produceri feladatait is maga végezte. A kész művet a 2018-as MorseFest!-en bemutatta már egy kiváló zenészekből álló alakulat: Neal Morse (billentyűs hangszerek, gitár), Paul Bielatowicz (szólógitár), Bill Hubauer (billentyűs hangszerek), Randy George (basszusgitár) és Eric Gillette (dob). Az énekesek pedig: Ted Leonard, Eva Kathryn, Nick D’Virgilio, Jake Livgren, Wil Morse és még sokan mások. Persze nem lett volna igazi a MorseFest! vonósok, rézfúvósok, ütőhangszeresek és kórus részvétele nélkül.

 

 

„A ‘Jesus Christ the Exorcist’ előadása által – ezekkel a rendkívüli énekesekkel és zenészekkel – számomra zeneszerzőként és zenészként egy álom vált valóra. Egyszerűen csoda, hogy egyáltalán összejött! Életem egyik legnagyobb eseménye.” – mondta Morse az előadásról. Bár befolyásolhatja véleményüket a műsorról, hogy a közönség mennyire ismeri vagy értékeli a témaválasztást, de lehetetlen, hogy az előadás látványossága ne nyűgözzön le mindenkit. Amit Neal Morse behatárolt idő és néhány próba alatt össze tudott hozni, az egyszerűen csodálatos. A zene maga az epikus prog definíciója, és minden Morse-rajongót elragadtatásra késztet majd.

A Frontiers Music a stúdiókiadvány után most a film kiadását is vállalta. December 4-i megjelenéssel 2 CD + DVD és önálló Blu-ray korongokon lesz kapható a különleges koncert, amelynek első rövid részletében a Love Has Called My Name című dalt láthatjuk.

‘Jesus Christ The Exorcist (Live At Morsefest 2018)’ dallista:

01. Introduction
02. Overture
03. Getaway
04. Gather The People
05. Jesus’ Baptism
06. Jesus’ Temptation
07. There Is A Highway
08. The Woman Of Seven Devils
09. Free At Last
10. The Madman Of The Gadarenes
11. Love Has Called My Name
12. Better Weather
13. The Keys To The Kingdom
14. Get Behind Me Satan
15. He Must Go To The Cross
16. Jerusalem
17. Hearts Full Of Holes
18. The Last Supper
19. Gethsemane
20. Jesus Before The Council And Peter’s Denial
21. Judas’ Death
22. Jesus Before Pilate And The Crucifixion
23. Mary At The Tomb
24. The Greatest Love Of All
25. Love Has Called My Name (Reprise)
26. Morsefest 2018 End Credits

Neal Morse - MorseFest Live 2018

Megosztás