Nagy Ábel Márton a Your Highness után egy újabb dallal és a hozzá kapcsolódó videóval jelentkezett.

Nagy Ábel Márton

Nagy Ábel Márton fiatal kora ellenére igen elismert muzsikusnak számít. 2014-ben megalakította saját jazz-punk zenekarát, a D.A.S. Triót, mellyel az elmúlt időszakban sikert sikerre halmozott. A hazai jazz szcéna egyik legjobb koncertzenekara a formáció, melynek minden egyes fellépése élményszámba megy. Eklektikus zenéjükre a fiatalos lendület, virtuóz hangszeres tudás, tébolyult szólók, arcletépős groove-ok, a progresszivitás és a pszichedelikus elemek egyaránt jellemzőek. Ábel jelenleg a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen tanul jazz-zeneszerzés szakon.

A No Patience eljátszásához igen veretes névsor gyűlt össze: Az énekes Nagy Emma, Magyarország egyik legtehetségesebb előadója, akinek már most óriási jövőt jósol a szakma. Gitáron a Stardustból Szabolcsi „Fészek” Bence szerepel, a ritmusszekciót Fábry Adonisz dobos és Kéri Samu basszusgitáros alkotják, akik Ábellel kiegészülve jelentették a D.A.S. Trió első felállását. A felvétel és a keverés Kruza Richárd székesfehérvári stúdiójában történt.

Nagy Ábel Márton: „Emmával már régóta szerettünk volna valami közöset összehozni. A motiváló erő – ami ezúttal munkára bírt minket – az Lovasi András egymillió forint értékű pályázati felhívása volt (Lovasi András egy pályázat útján felajánlotta a raktárkoncertes gázsiját más előadóknak). Mindkettőnknek segít, ha határidőre dolgozunk és ha van egy minimális tétje annak, amit csinálunk. Emmával találtuk ki a zenekart, s kezdtük el hozzá szervezni a tagokat. Az első ember, akit javasolt, az Kéri Samu basszusgitáros volt. Én mondtam, hogy akkor dobolni Donka (Fábry Adonisz) jöjjön. Fábry Adonisszal már hosszú évek óta játszom együtt, szinte minden számomat és dalötletemet ismeri, nagyon kellemes és egyszerű vele dolgoznom. Nosztalgikus volt hármunknak újra együtt zenélni, ez volt ugyanis a D.A.S. Trió első felállása. Szabolcsi Fészekkel Donka hozott minket össze, rajta kívül őt egyikünk sem ismerte. Fészek azóta már több demómat is felgitározta, imádom, ahogy játszik, és lehet rá számítani.

A dal több régi és új ötletemből állt össze, azonban a refrénen kívül nem volt rá énekdallam és szöveg. Emmának ezzel együtt elküldtem még két ugyanilyen fázisban lévő dalomat, hogy válassza ki, melyiket vegyük fel, és segítsen befejezni. Iszonyatosan örülök annak, hogy egyes részeket nem én találtam ki, mivel egészen mást csináltam volna, a végeredményt tekintve viszont ez így sokkal jobb lett. A szöveget Jotham Ben-Yami barátommal közösen írtuk. Ő találta ki a koncepciót és a szöveg nagy részét, én csak a refrénbe és a bridge-ekbe javítottam bele. A dal munkacíme, a Virágkötésnek Álcázott Szájbaverés tökéletesen elárulja, hogy mi volt az elképzelésünk. Emma lágy és kedves hangszíne virágkötésnek álcázza a srácok aljas groove-ját.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás