fbpx

A világjárvány és a vészesen közelgő amerikai elnökválasztás kombinációja egy valamire biztos nagyon alkalmas, mégpedig arra, hogy a Ministry politikailag is aktív gárdáját dalszerzésre inspirálja. Ők pedig nem vallottak szégyent, új nótával és ehhez kapcsolódóan egy izgalmas közösségi kezdeményezéssel jelentkeznek.

Ministry

Az Al Jourgensen vezette csapat legutóbb 2018-ban rukkolt elő lemezzel, ’AmeriKKKant’ címmel. Az ezt követő – még megjelenésre váró – albumról hallgathatjuk meg az Alert Level című dalt, melyhez a szöveges videót Agent Ogden készítette.

Az új lemeznek bár még nincsen címe, de a megjelenés eredetileg tervezett időpontja máris egy csípős odaszúrás lett volna, ugyanis Jourgensenék pontosan az elnökválasztás napján, november 3-án tervezték megjelentetni az anyagot. Sajnos ez a terv dugába dőlt a globális események miatt, amik természetesen a zenekar menetrendjét is felborították.  Ennek ellenére, és szerencsénkre úgy döntöttek, hogy az első dalt közzéteszik a készülő albumról.

A dal központi kérdése a „How concerned are you” (mennyire aggódsz, szorongsz), ami egészen elgondolkodtató kérdés ezekben az időkben, amiket élünk. Ezt valószínűleg a zenekar is érzi, ugyanis a kérdést zászlójukra tűzve közösségi oldalaikon együttműködésre kérik a rajongókat. A résztvevőknek legfeljebb 30 másodperces videó keretében kell válaszolniuk a kérdésre, és a #MinistryAlertLevel hashtaggel feltölteniük a közösségi oldalaikra. A zenekar tagjai kiválasztják és továbbosztják az általuk erre méltónak ítélt munkákat.

Megosztás