Itt az ideje elővenni a szekrény mélyére száműzött oldalzsebes gatyákat és láncos öveket, hiszen mostantól hivatalosan is újra menő a nu metal. Legalábbis a műfaj földi helytartója, Mike Shinoda szerint.

Mike Shinoda

A Linkin Park-főnök Mike Shinoda a Kerrang! Radio műsorában beszélt arról, hogy a mai modern zenei irányzatokban újra virágkorát éli az egykor nagy népszerűségnek örvendő nu metal, hiszen napról-napra egyre több előadó csempészi a dalaiba a műfajra jellemző elemeket. „Őszintén, már nem is tudom, hány cikluson vagyunk túl. Egyszer elcsépelt és temetni való, máskor ez a legmenőbb dolog az egész bolygón, aztán megint a létező legszánalmasabb műfaj, majd újfent a menőség netovábbja és ez így megy körbe-körbe.”

 

 

Shinoda szerint a nu metal iránti megnövekedett érdeklődés leginkább annak köszönhető, hogy a mai modern előadók közül sokan előszeretettel válogatnak az elérhető zenei stílusirányzatokból, hogy aztán párba állítsák, vagy éppen egybegyúrják őket. „Tipikusan őket hívjuk újgenerciós előadóknak, akik nem pusztán rapperek, hanem általánosságban véve is olyan művészek, akik sok rockzenei és egyéb elemet is belecsempésznek a zenéjükbe. Egyáltalán nem hibáztatom őket ezért, sőt szerintem nagyon is izgalmas, amit csinálnak – tette hozzá a zenész. – Ott van például iann dior, 24KGoldn és Kid LAROI, vagy éppen Post Malone. Post egy igazi rocksztár, énekes és egyben gitáros is, de sokan úgy vélik, hogy ő egy rapper, mivel kívülről így jön le nekik, de a zene az zene. Én nem tartom szerencsésnek leragadni ennél a zsáner baromságnál.”

Legutóbb a nyár végén írtunk arról, hogy Shinoda a rajongóival együtt készíti legújabb lemezét, de a Linkin Park első lemezének, a ’Hybrid Theory’-nak 20 éves évfordulója kapcsán írt cikkünket is elolvashatod.

Megosztás