fbpx

Június 12-én jelenik meg a villámkezű gitáros tizenkettedik szólólemeze, amelyről máris elérhető lett egy klippel támogatott dal.

Michael Angelo Batio

A 2013-as ’Intermezzo’ után legutóbb akkor hallottunk Michael Angelo Batio felől, amikor Chris Adler társaságában megpróbálta újra életre kelteni a Nitrót. A sikertelen reunion után ismét együtt dolgozott a dobos és a gitáros, de most egy instrumentális albumon, amely a ’More Machine Than Man’ címet kapta. A kiadványt június 12-én dobja piacra a Rat Pack Records. A keverést ezúttal is régi partnerére, Chris Wiscóra bízta a gitáros, a lemezen szerepel Chris Adler (ex-Lamb Of God), aki a More Machine Than Man és a The Two Sirens című dalokban dobol. Victor Wooten basszusgitárjátékát is hallhatjuk az AVTD-ben, Andrea Martongelli gitáros pedig a The Countdown Is Onban vállalt egy szólót. A kiadónak köszönhetően máris megismerhetjük az első önálló dalt, amely a The Badlands címet kapta.

Michael Angelo így nyilatkozott az új anyagáról: „Ez az album mászik a legjobban az arcodba! Csak néhány esetben használtam billentyűs hangszert, így jobban hallatszik a ritmusgitár. Az volt a célom, hogy a lehető legjobb dalokat írjam, valamint annyira nyersek, természetesek maradjanak, amennyire csak lehet. Attól jobb ajánlót nem is kaphattam volna erről a lemezről, mint amit a Nitro-énekes Jim Gillette mondott: »Ha ettől a lemeztől nem esik le a zoknid azonnal, akkor rögtön telefonáljatok, mert valószínűleg halott vagy!«.”

Megosztás