2055-ben játszódó science fiction a svéd Metalite új albumának a sztorija, az anyag jövő év elején lát napvilágot.

Január 19-én jelenik meg a svéd dallamos power metal csapat, a Metalite következő stúdióalbuma, az ’Expedition One’, amely az eddigi legnagyobb horderejű kiadványuk lesz, és az AFM Records égisze alatt kerül a boltokba.
Az ’Expedition One’ egy fiktív történetet mesél el a bolygónk életéről a 2055-ös évben, a látomásos sci-fi utazást tizenhat sokszínű dal meséli el, amely a kvintett erősségeit ötvözi, himnikus dallamok Erica Ohlsson énekesnő jóvoltából, erőteljes és ugyanakkor finom gitárriffek és szólók, lendületes ritmusok és ügyesen elhelyezett billentyűs részek. Az album producere Edwin Premberg, a banda gitárosa volt, a keverést pedig az a Jacob Hansen végezte, aki Európa nagy bandáival (Volbeat, Amaranthe, Epica, U.D.O., Evergrey, Primal Fear, stb.) dolgozott már együtt.
A korábban megjelent első kislemezdal, a Disciples Of The Stars után megérkezett a Blazing Skies himnusz videója.
„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezt a bombasztikus dalt, ezzel az epikus videóval együtt adhatjuk ki, amelyet Ted Lindén készített. A dal valóban egy robbanás a klasszikus Metalite-stílusban, és úgy érezzük, hogy szintet léptünk vele. Reméljük, hogy mindenkinek tetszeni fog, és alig várjuk, hogy élőben is játsszuk!”

 

 

Az ’Expedition One’ dallista:

01. Expedition One
02. Aurora
03. CtrlAltDel
04. Cyberdome
05. Blazing Skies
06. Outer Wolrds
07. New Generation
08. In My Dreams
09. Disiples Of The Stars
10. Free
11. Legendary
12. Paradise
13. Sanctum Of Light
14. Utopia
15. Take My Hand
16. Hurricane  

Metalite

Megosztás