A közkedvelt basszusgitáros, Marco Mendoza szeptemberben megjelenő, ‘New Direction’ című új albumának turnéjával érkezik Budapestre jövő szerdán, szeptember 14-én.

Marco Mendoza Promo

Marco Mendoza jelenleg az Iconic nevű szupergroup tagja, de neve olyan zenekarokban bukkant fel korábban, mint a Whitesnake, Thin Lizzy, Dead Daisies, Blue Murder, Soul SirkUS, megfordult Ted Nugent és Tommy Shaw oldalán, pár koncerten besegített a Journey-nek, és Neal Schon side projectjében, a korai éveket felelevenítő Journey Through Time-ban is játszott.
A Dead Daisies és a Thin Lizzy tagjaként ötször járt már hazánkban, de szólóban 8. alkalommal tér vissza Magyarországra, ezúttal (is) a budapesti Backstage Pubba, két nappal a ‘New Direction’ című vadonatúj lemezének hivatalos megjelenése előtt. Az album már előrendelhető Marco webshopjában, de reméljük, hoz belőle néhányat a koncert látogatóinak örömére!

 

 

„Ez egy új nap és egy új kezdet számunkra, turnézó zenészek és művészek számára a színpadon – mondta Mendoza. – Az elmúlt néhány év új megvilágításba helyezte az értékrendünket és általában az életmódunkat. Itt az ideje, hogy elkezdjünk gondolkodni egy új irányról, talán egy új életmódról?” A lemezen közreműködött Søren Andersen (gitár, billentyűsök), Morten Hellborn (dobok), Allan Tschicaja (dobok), Tommy Gentry (gitár), Ivan Pedersen (háttérvokál), Jørgen Thorup (háttérvokál) és Peter Busborg (háttérvokál). Élőben azonban két horvát muzsikussal érkezik, mindkettő a kiváló énekes, a Whitesnake sorait is erősítő Dino Jelusick ismeretségéből való: Ivan Keller gitáros az Animal Drive sorait erősítette, Mario Lepoglavec dobos pedig tavalyi szóló turnéján kísérte el Jelusickot. A korábban bemutatott két dal mellé itt egy harmadik kedvcsinálónak.

Mendoza előtt a Boeghoe, Moldován Gyula énekes-gitáros-dalszerző zenekara igyekszik felforrósítani a hangulatot. Elővételes jegyeket a Tixán válthatsz 5500 forintért, ha prompt gondolod meg magad, a helyszínen 6000-ért mehetsz be a koncertre, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

A ‘New Direction’ dallistája:

01. Take It To The Limit
02. I Just Can’t Get Over You
03. Light It Up
04. Walk Next To You
05. Shoot For The Stars
06. All That I’m Living For
07. Free Ride
08. Can’t Explain It
09. Scream And Shout
10. New Direction

Marco Mendoza - New Direction

Megosztás