A német instrumentális rockbanda is új lemez írására használta ki a pandémia miatt rájuk zúdult szabadidőt. Az ’Eraser’ az ember okozta természeti károkról szól, a Kamilah című dalban pedig konkrétan a gorilla sorsát mutatják be, melyet a kihalás veszélye fenyeget.

Long Distance Calling

A David Jordan (gitár), Florian Füntmann (gitár), Jan Hoffman (basszusgitár) és Janosch Rathmer (dob) felállású Long Distance Calling dinamikus koncertjeivel alapozta meg hírnevét, nem utolsósorban a számtalan Európa-turnénak és nagyszabású fesztiválszereplésnek köszönhetően. 2020-ban, annak ellenére, hogy a zenekar nem tudott útra kelni, megjelentette hetedik nagylemezét ’How Do We Want To Live?’ címmel. Mivel ez alkalommal nem tudták új zenéjüket közvetlenül az emberekhez eljuttatni, inkább úgy döntöttek, hogy lelkesen belevetik magukat újra az alkotói folyamatba. Ez alkalommal kilenc új dalt hoztak össze, amelyek az ’Eraser’ című albumra kerültek rá. Az anyag központi témája a természet fokozatos eróziója, amelynek okozója maga az emberiség. Minden egyes dal egy-egy kihalással fenyegetett állatot jelenít meg.

 

 

A fiúk időközben az earMUSIC kiadóhoz szerződtek át, így augusztus 26-án már ők adják ki az új lemezt, mely a zenekar webshopjában máris előjegyezhető mediabook CD-n, dupla fekete és színes vinylen, illetve egy díszdobozban is. Felvezetőnek a Kamilah című tételt választották, mely a kihalás szélén álló gorillát állítja reflektorfénybe, májusban pedig elstartol a ‘Seats & Sounds Tour 2022 – How Do We Want To Live?’, melyen végre élőben bemutathatják a 2020-as albumukat is.

’Eraser’ dallista:

01. Enter: Death Box
02. Blades
03. Kamilah
04. 500 Years
05. Sloth
06. Giants Leaving
07. Blood Honey
08. Landless King
09. Eraser

Long Distance Calling

Megosztás