Természetesen megrázta a szakmát a rock and roll legenda halála, így nem is hagyták szó nélkül.

Little Richard

Az alábbiakban néhány kolléga gondolatait olvashatod, akikre nagyban hatott Little Richard munkássága.

 

 

Elton John: „Minden kétséget kizáróan ő gyakorolta rám a legnagyobb hatást zenében, énekben és látványban is. Amikor tinédzserként koncerten is láttam őt, nagyon izgalmas volt. Libabőrös lettem, vibrált a levegő. A dalai még ma is frissnek hatnak, a Tutti-Frutti kezdete az egyik leghatásosabb.”

Mick Jagger„Amikor együtt turnéztunk, figyeltem a mozgását és megtanultam tőle, hogy vonjuk be a közönséget a buliba. Mindig kaptam tőle jó tanácsokat, nagyban hozzájárult a műfajhoz. Richard, hiányozni fogsz, Isten áldjon!”

Brian Wilson„Már a kezdeteknél ott volt, és megmutatta nekünk, hogy kell rock and rollt játszani. Nagy tehetség volt, rettenetesen fog hiányozni, zenéje mindig itt lesz velünk.”

Stevie Van Zandt: „Feltalálta a rock and rollt. Elvis népszerűvé tette, Chuck Berry volt a történetmesélő, Little Richard képviselte az őserőt. Örültem, hogy ismertem őt, mindig ott lesz a földalatti garázsomban.”

Gene Simmons„A rock and roll egyik alapító atyja volt, jelentőségét nem lehet eleget hangsúlyozni. Megtiszteltetésnek érzem, hogy találkoztam vele utolsó éveiben, elbűvölt személyisége. Azt mondta: Én vagyok a rock and roll építésze. Nyugodjék békében!”

Krist Novoselic:  „A nyolcvanas évek végén egyszer a Hollywood Boulevardon sétáltam, majd egyszer csak feltűnt egy lassan haladó fekete limó, a hátsó ülésról Little Richard integetett őrült tekintetével. A rock and roll óriása volt!”

Jimmy Page: „Dalai úttörő szerepet töltöttek be a rock and rollban. Annak idején láttam őt Miamiben a Newport Hallban, és barátaim, hát az nem volt semmi…”

Dave Grohl: „Amikor azt kérdezték, kivel szeretnék találkozni, én mindig Little Richardot mondtam. Ő volt a rock and roll legvidámabb, ugyanakkor a leglázadóbb figurája. Köszönöm, hogy elplántáltad a magokat!”

Ringo Starr egy fényképpel emlékezett meg róla:

Little Richard Beatles

Megosztás