Travis Haley (a Steel Pantherből távozott Lexxi Foxx) új bandájának, a Hollywood Gods N’ Monstersnek első dalrészletébe már belehallgathatunk, nemcsak a fazon, a zene is nagyon más.

Travis Haley Lexxi Foxx

A Rock Your Fuckin Age az első dal, melyet a Steel Panther egykori basszusgitárosának, Travis Haley-nek (alias Lexxi Foxx) és régi barátjának, az MTV ‘Pimp My Ride’ című műsorából ismert televíziós hírességnek, Diggity Dave-nek új zenekara, a Hollywood Gods N’ Monsters elkészített. Egyelőre ebből is csak egy részletet hallhatunk, de a stílust legalább be tudjuk lőni.

 

 

Miután több mint két évtizeden át koncertezett korábbi zenekarával, Haley barátsággal vált el tőlük és lépett tovább, hogy valami teljesen mást csináljon a zene és a basszusgitározás terén egyaránt. Diggity Dave ezt így magyarázta: „Nem mintha valaha is úgy gondolta volna, hogy nem jelent számára kihívást a Steel Pantherben zenélni, csak arról van szó, hogy másfajta muzsikákat akart felfedezni, és felkeltette a figyelmét néhány anyag, amit küldtem neki.”

Diggity Dave a 2000-es évek eleje óta foglalkozik televíziózással, de a zene világából érkezett, a kilencvenes évek közepén a Shake The Faith nevű zenekar frontembere volt, amelyben Tommy Thayer (KISS) gitáros is játszott Brian Jennings gitárossal és Danny Parker dobossal egyetemben. Travis, Diggity, Brian, Danny és énekesnőjük, 7even (Kris Aragon) már 20 éve ismerték egymást, amikor összeálltak erre a muzsikára. Travis azt mondta: „Nagyon büszke vagyok arra, amit a másik bandámmal elértem, semmi sem veheti el tőlem azokat az emlékeket, de úgy éreztem, hogy itt az ideje valami újnak. Amikor meghallottam ezt a zenét, tudtam, hogy ezt akarom csinálni, ezzel a baráti társasággal.”

Mivel Diggity, Brian és Danny együtt játszottak korábbi zenekarukban, és Haley-vel már fél életükben legjobb barátok voltak, a lehetőség, hogy új zenekart alapítsanak, egyszerűen túlságosan vonzó volt ahhoz, hogy ne tegyék meg. A kihívást inkább az jelentette, hogy milyen zenét csináljanak. „Miután ezt is kitaláltuk, nekiláttunk, hogy megtaláljuk a hiányzó elemeket, amelyek lendületet adnak a hangzásnak, ami szükséges ahhoz, hogy ez a huligánparádé teljes legyen. Tudtuk, hogy kétféle tehetségre van szükségünk, egy rendkívüli rapperre, aki bármilyen zenei műfajt képes szétszedni és a saját képére újjáalakítani, és egy olyan énekesnőre, aki úgy terrorizál a torkával, hogy a heréid belebizseregnek” – mesélte Diggity Dave.

A banda egy Hype (alias H.M.K.) nevű rappert szerződtetett, aki nemcsak rapperként, de énekesként is igazi jelenség. A csapatot végül a 7even névre hallgató (eredeti nevén Kris Aragon) énekesnő tette teljessé.

A Hollywood Gods N’ Monsters zenéjét egyesek „mashup”-nak nevezik, de ők felháborodnak, ha az emberek ebbe a kategóriába sorolják őket, szerintük a HGNM a zenei formák egyfajta új hibridje, amit még nem fedeztek fel, de biztos, hogy millió másoló zenekar fogja követni őket, ha egyszer megismertetik a világgal ezt a „smash-up” zúzást. A zenekar ezt úgy magyarázza, mint stílusok, hangzások, művészek, műfajok és attitűdök keverékét: „Mi nem feldolgozásokat játszunk, amit létrehozunk, az eredeti anyag: élő, lélegző zenetörténelem. Ahhoz hasonló, mint amit a DJ-k csinálnak, de itt egy teljes zenekar formájában, amely egybegyúrja azokat a dalokat, amelyeken minden generáció felnőtt. Melyik másik banda keveri a ’70-es évekbeli Chicet a Queennel, az Aerosmithszel, a Sugarhill Ganggel, a Blondie-val és DMX-szel? És ez csak egy dalunk! Gondolj ránk úgy, mint egy hatalmas amerikai zenegépre, ahol az összes benne lévő lemez összeolvadt, és ha megnyomod a B5-öt, akkor megkapod mellé a B6-ot, B7-et és a B8-at is, és az a szám, amiről azt hitted, hogy ismered, most egy összevissza varrott Frankenstein jam, amitől úgy rázod a segged, mint még soha!”

Hollywood Gods N' Monsters

Megosztás