Zenésztársai megemlékeztek a világhálón a december 23-án elhunyt gitároslegendáról, Leslie Westről.

Leslie West

Az alábbiakban pályatársak megemlékezéseiből szemezgettünk a közösségi médiában, ahogy elbúcsúztak a Mountain alapítójától, Leslie Westtől.

Vernon Reid: „Esküvőkön és gyermekek születésén kívül semmi jó nem történt ebben az évben. Most a legnagyobb zenészek egyike hagyott itt minket, nyugodj békében a hatalmas akkordjaid között, drága Fatsby!”

Dee Snider: „Elment Leslie West. A lelke már messze jár, de a zenéje itt marad. Nem találok szavakat, és ezzel mindent elmondtam. Nyugodj békében, barátom!”

Neal Schon: „Lesújt a halála. Számomra az egyik legnagyobb hatású gitáros volt, Isten áldjon drága testvérem, most már együtt lebegsz az angyalokkal.”

Paul Stanley: „Nagy szomorúság ezt hallani. Leslie azzal a gitárhangzással egy orrszarvút képes volt megállítani, ezért volt a Mountain zenéjének ilyen erős hatása. Egy melegszívű, nagyon kedves fickó volt.”

Sebastian Bach: „Nyugod békében! Még a kilencvenes években ismerkedtünk össze, és sosem felejtem el, hogy elhozta a Broadwayre az egész családját a Jekyll és Hyde előadására. Utána egész éjjel ott volt a hotelszobámban, és a rock and rollról beszélgettünk. A p…ába 2020-szal és a rákkal!”

David Coverdale: „Egy újabb súlyos veszteség. Sosem tudtam megunni a Mountain zenéjét.”

Peter Frampton: Ő volt az első amerikai gitáros, akivel találkoztam, amikor a Humble Pie a Mountain előzenekara volt. Leslie játéka és gitárhangja lebilincselt, minden egyes mozdulatát megfigyeltem. Egy nagyon kedves és hihetelenül vicces figura volt. Szeretünk Leslie, nagyon fogsz hiányozni, nyugodj békében, drága barátom.”

Stone Temple Pilots: „Mindent köszönünk Leslie, hiányozni fogsz.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás