Közel százharminc olasz banda csatlakozott az ‘L’Ultimo Concerto?’ nevű kezdeményezéshez, amellyel az olasz klubok bizonytalan jövőjére hívták fel a figyelmet. A zenekarok között ott volt a Lacuna Coil is, akiknek rajongói dühösen és csalódottan konstatálták, hogy a banda néma csendben állta végig a koncert időtartamát.

Lacuna Coil

A Lacuna Coil is csatlakozott az ‘L’Ultimo Concerto?’ (Az utolsó koncert?) nevű kezdeményezéshez, amivel az olasz klubok bizonytalan helyzetére hívta fel a figyelmet közel százharminc talján banda. A rajongók egy livestream koncertet vártak, azonban csak azt látták, hogy a csapat néma csendben áll a milánói Alcatraz színpadán, ezzel egy időben pedig az összes többi zenekar hasonló koncertet adott híveinek a többi olasz klubban.

 

 

Bár a streamet ingyen lehetett követni, ennek ellenére a felháborodott rajongók üzenetei elárasztották a csapat online felületeit, így a banda énekesnője, Cristina Scabbia magyarázkodni kényszerült egy Facebook-bejegyzésben. „Teljesen megértjük a frusztrációtokat és a haragotokat, és higgyétek el, a Lacuna Coilban mindannyian szerettünk volna egy rendes koncertet adni nektek azon a színpadon. Amit ugyanakkor meg kell értenetek, hogy nem könnyű koncertet szervezni, mivel olyan költségek vannak mögötte, amiket el sem tudtok képzelni. Szóval ennek az olasz sztrájknak az volt a lényege, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a klubokra, amelyek már egy éve zárva tartanak a világjárvány miatt, és nem tudják, hogy mikor nyithatnak ki újra. Szeretnék köszönetet mondani nektek, ugyanis a dühös üzenetekkel és csalódottságotokkal segítettetek abban, hogy még hangosabbak legyünk.”

Megosztás