Pénteken érkezik a lemezboltokba és a streaming platformokra a ’Requiem’, a KoЯn 14. stúdióalbuma, amelyről ma megjelent a harmadik előzetes kislemezdal is.

A pandémiának „köszönhető”, hogy a KoЯn legénysége karrierje során először készített úgy lemezt, hogy se időkorlát, se más külső nyomás nem volt rajtuk. Többet tudtak foglalkozni az alkotói folyamattal, a dalok írásával és a kísérletezgetéssel is. Az analóg szalagok használata egészen új dimenziókat nyitott meg számukra a hangzásban.
James “Munky” Shaffer gitáros így mesélt a ’Requiem’-ről: „Valami hasonlót érzek benne, mint az ’Untouchables’ albumnál, olyan a hangulata, mintha a 2000-es évek eleje lenne. Nem tudom miért, talán mert több időt szántunk a gitárokra. Vastag a zene textúrája, több sávot is rétegeztünk a szalagos rögzítési technika segítségével. A dobot is hagyományosan vettük fel, mellőztük a számítógépes munkát.
A rajongóknak kell majd egy kis idő, hogy megemésszék az új lemezt, az egészet a Covid-válság közepébe kell képzelni, mikor a világban minden leállt. Pont akkor volt Los Angeles környékén az eget narancsszínűre festő nagy erdőtűz, ami a vírushelyzettel együtt eléggé disztópikus érzést adott.”
A pénteki megjelenésig meghallgathatjuk a Start The Healing után a ma közzétett Lost In The Grandeur és a három hete megosztott Forgotten című dalokat.

A február 4-én megjelenő ’Requiem’ sokféle fizikai formátumban és csomagban előrendelhető, a hazai lemezboltokban a CD és a fekete vinyl verzió lesz elérhető. Jelenleg úgy látszik, hogy június 21-én koncertezni fog Budapesten a KoЯn, további részletek az esemény Facebook-oldalán, jegyek elővételben a Funcode-nál.

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!