fbpx

A nyílt forráskodú szoftverek mintájára úgynevezett nyílt forráskodú albumot készít Kiko Loureiro, aminek készítésébe te is beszállhatsz.

Kiko Loureiro

Bemutatta első új dalát EDM (e-Dependent Mind) címmel ötödik szólólemezéről, az ’Open Source’-ról a Megadeth gitárosa, Kiko Loureiro, melyben Felipe Andreoli basszer és Bruno Valverde dobos is közreműködött. A 2012-es ’Sounds Of Innocence’ folytatásán tavaly kezdett el dolgozni a bárdista, de jelenleg is készíti, amikor épp nem kell a Megadeth dolgaival foglalkoznia. A borítón kívül – amit Gustavo Sazes (Machine Head, Amaranthe, Arch Enemy) hozott össze – Kiko leleplezte az album koncepcióját is, ami egészen különleges, ugyanis a nyílt forráskodú szoftverekhez hasonlóan nyílt forráskodú albumot készít. Ennek lényege, hogy bárki – aki csatlakozik a közösségi finanszírozási kampányhoz – partner lehet a gitáros szólóalbumának elkészítésében úgy, hogy újrakeveri és újraszerkeszti a dalokat, vagy akár új verziót készít belőlük.

„Azzal, hogy csatlakozol ehhez a korlátozott ideig érvényes, exkluzív kampányhoz, hivatalosan is a társam leszel, valamint segítesz útjára indítani ezt az albumot. Akkor se aggódj, ha nem vagy az a zeneszerző típus, ugyanis a backing trackek szintén elérhetőek lesznek. Tehát ha hangszeren játszol, esetleg zenei producer vagy, akkor is hozzá tudsz tenni valamit.” – mondta a gitáros a kezdeményezésről.

Kiko Loureiro

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás