Valódi zenetörténeti csemege, a legendás együttes talán legkülönlegesebb kísérlete, a fél évszázados ’Atom Heart Mother’ kerül terítékre április 29-én az ókori romok között Aquincumban. Egy estényi varázslatos zenei időutazásra készül nagyzenekari tolmácsolásban a Pink Floyd magyar hangjaként ismert Keep Floyding.

Keep Flyoding

A tribute kultúrának több évtizedes hagyománya van világszerte, itthon az egyik legrégebbi múltidéző csapat az 1999-ben alakult, az egykori trióból mára hang- és vizuáltechnikai stábbal tizenegy fősre duzzadt Keep Floyding a nagy előd szerteágazó zenei univerzumának hiteles tolmácsolója. Tisztelgésük tárgyának szinte egész munkásságát megidézték már az elmúlt évtizedekben teljes albumok és legendás koncertek újrajátszásával, a legnagyobb slágerekkel és valódi ritkaságok felkutatásával, persze mindig az adott helyszínhez igazított vizuális körítéssel.

 

 

Hűen a Pink Floyd monumentális performanszaihoz, a magyar együttes ezúttal is lenyűgözni készül: a sokszínű, izgalmas kísérleten, az ’Atom Heart Mother’-en túl ugyanis egyéb progresszív klasszikusok is előkerülnek az április 29-i amfiteátrumi estén, különleges kalandra invitálva a közönséget. A Keep Floyding ugyanis a zene és a fény erejével varázsol, ráadásul a show-t egyedülálló történelmi helyszínre – a nagy sikerre való tekintettel újra –, Aquincumba álmodták meg, hiszen 2019-ben már megidézték a múltat az ősi romok között egy előadás erejéig.

Miért éppen Pink Floyd? Az európai pop- és rockzene szerves fejlődésében a hatvanas évek második felében a pszichedelikus és a progresszív rock volt a két legnagyobb hatású vívmány, a Pink Floyd pedig már első korszakában hidat épített a két irányzat közé. Pszichedelikus rockból lett progrock, majd a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójára annál is sokkal több, egy utánozhatatlan életmű, sőt életérzés. Ez a megszakításokkal együtt öt évtizedes pálya az egyik legjelentősebb a modern rockzene történetében, és mai napig tagadhatatlan hatással van az egész könnyűzenei és egyéb művészeti világra. Szálljunk be együtt az időkapszulába, és pörgessük vissza a hangulatot egészen 1970. október 2-ig, ekkor jelent meg ugyanis az ’Atom Heart Mother’.

További információ az esemény Facebook-oldalán, jegyet a Tixán lehet váltani.
Helyszín: Aquincum Polgárvárosi Amfiteátrum, az Aquincum HÉV megálló mellett.

Keep Flyoding

Megosztás