A svéd Katatonia idén ünnepli harmincéves jubileumát, amelynek apropójából egy nagyszabású gyűjteményes kiadványt dobnak piacra. A dupla CD, tripla LP kiadvány beharangozóját már meg is tekintheted.

Katatonia

A Peaceville Records gondozásában lát napvilágot ’Mnemosynean’ címmel a Katatonia legújabb anyaga, amely egy gyűjteményes kiadvány a zenekar harmincéves jubileumának alkalmából. A ritkaságokat (B-oldalas- és EP-dalokat, eddig sosem hallott szerzeményeket, valamint a limitált kiadások bónuszdalait és feldolgozásokat, remixeket) tartalmazó anyag dupla CD és tripla gatefold LP formátumban jelenik meg október 1-én. A 27 dalos ’Mnemosynean’ az 1994-ben rögzített Scarlet Heavens című gótikus hangulatú kísérleti eposztól egészen a 2016-os ’The Fall Of Hearts’ munkálatai során rögzített dalokig öleli fel a csapat történetét.

 

 

A ’Mnemosynean’ tartalmazza a zenekar életrajzát is, amelyet a brit Metal Hammer főszerkesztő-helyettese és a Prog Magazine szerzője, Eleanor Goodman jegyez, valamint a dalszövegeket és a dalok eredetének hátterét, amelyet az alapító tagok, Anders Nyström és Jonas Renkse, valamint a zenekarhoz közeli barátok írtak le. A kiadvány grafikáját Travis Smith készítette, aki hosszú ideje dolgozik együtt a zenekarral.

A ’Mnemosynean’ a digitális formátum mellett dupla CD-n és fekete színű tripla vinyl lemezen kerül a boltokba, de fehér színű tripla LP is megvásárolható kizárólag a Peaceville kiadónál, valamint a zenekar hivatalos webshopjában.

A ’Mnemosynean’ dallistája:

CD 1

01. Vakaren
02. Sistere
03. Wide Awake In Quietus
04. Night Comes Down
05. Second
06. The Act Of Darkening
07. Ashen
08. Sold Heart
09. Displaced
10. Dissolving Bonds
11. Unfurl
12. Code Against The Code

CD 2

01. Wait Outside
02. Sulfur
03. March 4
04. O How I Enjoy The Light
05. Help Me Disappear
06. Fractured
07. No Devotion
08. Quiet World
09. Scarlet Heavens
10. In The White (Urban Dub)
11. My Twin (Opium Dub Version)
12. Soil`s Song (Krister Linder 2012 remix)
13. Day And Then The Shade (Frank Default remix)
14. Idle Blood (Linje 14)
15. Hypnone (Frank Default Hypnocadence mix)

Katatonia

Megosztás