Nyáron jelent meg a Karthago zenekar Máté Péter előtt tisztelgő albuma, amelynek Azért vannak a jóbarátok című dalához új videóklipet forgattak. A kisfilm bemutatója is része a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral közös november 19-i “Karthago Szimfonik” nagykoncert felvezetésének, az esemény a Budapest Arénában kerül megrendezésre.

A 43 éve változatlan felállásban – Takáts Tamás (ének), Szigeti Ferenc (gitár, ének), Kiss Zoltán “Zéro” (basszusgitár, ének), Gidófalvy Attila (billentyűs hangszerek, ének), és Kocsándi Miklós (dobok, ének) – működő legendás zenekar legfrissebb kisfilmje egy vidám alaphangulatú, egyes pillanataiban szinte burleszkbe hajló jeleneteket is felvonultató, de tanulságos mese a barátság igazi fogalmáról. Szigeti Ferenc így mesélt a videóról: „A klip történetét Takáts Marci, Tamás fia találta ki, az úgynevezett storyboardot ő készítette el. Mi meg azonnal elfogadtuk, mert nagyon jó ötletnek találtuk. A dal szövegéhez abszolút passzol a kitalált cselekménysor, hiszen a barátságot nem csak úgy kell elképzelni, hogy összeülünk és borozgatunk, hanem hogy valamit megteszünk a barátunkért. Ezt játsszák el a többiek tökéletesen a kisfilmben, illetve nem is kellett, hogy nagyon játszanak, hiszen ilyenek vagyunk, mindenki magát adta a – Rockmúzeumban, illetve a Green Stúdióban forgatott – klipben.”

 

 

A 13 tételes ’Máté Péter In Rock!’ album a Karthago tisztelgése Máté Péter páratlan életműve előtt. A zenekar a legnagyobb tisztelettel nyúlt a kiválasztott dalokhoz, dallam- és szöveghűen, viszont “karthagósra” hangszerelt verzióban rögzítette ezeket. Ennek a feldolgozás-dalcsokornak az előadására kerül sor egy különleges produkció keretén belül november 19-én a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a Karthagót a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kíséri. „A ’Máté Péter In Rock!’ albumról a tervek szerint hét-nyolc dal fog felcsendülni, ezek mellett jó néhány Karthago-örökzöldet, illetve frissebb számot is eljátszunk majd. Nagyjából egy bő két és fél órás programot raktunk össze. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar majdnem végig velünk lesz a színpadon, azaz szinte a teljes műsort kísérik majd. Augusztus végén volt már így egy fellépésünk a szolnoki Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokában, azt amolyan főpróbának szántuk, és hatalmas sikere volt. Balogh Sándor karmester hangszerelte át a dalokat, és zseniális munkát végzett, mert nemcsak a lassú nótákkal dolgozott, hanem a legtempósabb Karthago-számokat is bátran elővette. A legelső próbánkon beültettek minket a nagyzenekar kellős közepébe, és amikor elkezdtek játszani, azonnal bejött a teljes libabőr. Szóval nem túlzás, óriási élmény lesz, nagyon jól is fog szólni, mindent kitaláltunk, hogy hogyan legyen. Mi is ugyanannyira várjuk ezt az arénás nagykoncertet, mint a közönség. Ha nem jobban!” – zárta gondolatait Szigeti Ferenc”.
Az arénakoncertre jegyet az Eventim hálózatában lehet váltani, bővebb információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás