Teljesen új felvételen szól a Junkies Félsz című dala, mely első előfutára a zenekar idén 25 éves ’Káros az egészségre’ lemezéből készült újra felvett változatnak.

Junkies

A klasszikus albumot teljes egészében újra felvették és digipak csomagolásban érkezik, rajta bónuszként a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert Az öreg junkie balladájával. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelenik ultra limitált darabszámban 2 CD-n is, a második korongon az eredeti, 1995-ös felvételekkel. A szimpla verziót az újra felvett dalokkal a ReLay és InMedio hálózataiban is meg lehet vásárolni HammerWorld CD Specialként. Az előrendelés már elindult.

 

 

Szekeres András: „Ez a jubileumi lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus okozta helyzet tavasszal. Alapvetően nagyon jól haladtunk az új lemezünk munkálataival, de ez megakadt, amikor mindannyian bezárkózni kényszerültünk. Az ötlet a kiadónktól származik, mi pedig lelkesen egyetértettünk vele, hiszen legalább ki tudjuk valamivel tölteni a sok kiesett időt, mivel arra nem volt lehetőségünk, hogy új dalokon dolgozzunk, mert ahhoz rengeteg személyes találkozásra és próbára van szükségünk. A felvételekhez dobosunk, Viktor stúdiójába vonultunk be, mert így tudtuk megoldani, hogy alig érintkezzünk, akkor is rendesen gumikesztyűben, maszkban, folyamatosan fertőtlenítve. A bátorítást a tavalyi ’Negyedszázad…’ lemez fogadtatása adta, azelőtt kicsit féltünk tőle, hogy az újra felvett dalokat hogyan fogadja a közönségünk, nehogy azt érezzék, hogy megszentségtelenítjük a régieket vele. Nem így lett, szerencsére akkor nagyon szerették a friss verziókat. Természetesen imádjuk az eredetit mi is, pont úgy, ahogy azt Vida Feri stúdiójában 25 évvel ezelőtt felvettük, de a végeredményt hallva biztosak vagyunk benne, hogy érdemes volt hozzányúlnunk ehhez a klasszikus lemezhez. Amúgy is sokan kérdezték már, hogy hol lehet beszerezni az albumot, hiszen előző kiadónk jó ideje nem gyártja már, most pedig mind az eredeti, mind a 2020-as változat kapható lesz, ami hatalmas öröm és megnyugvás számunkra is!”

A ’Káros az egészségre’ lemezt augusztus 29-én szombaton, a megjelenés utáni napon a Barba Negra Trackben egy jubileumi nagykoncerten is bemutatják, a hatályos jogszabályoknak megfelelően maximum 500 fős közönséggel. Az eseményre a jegyek túlnyomó része már elkelt, érdemes tehát hamar biztosítani helyedet a születésnapi koncertre.

Korábban bemutattak már egy vadonatúj szerzeményt is Mindenkit utálok címmel, mely nem lesz rajta ezen a lemezen, de a koncerten minden bizonnyal elhangzik majd.

Megosztás