Tudtátok? A Junkies zenéje 25 éve ‘Káros az egészségre’! Ennek örömére újra felvették a teljes lemezt. Egy új dallal és klippel is jelentkeztek, ami nem lesz rajta a lemezen, pedig a folyamatos utálkozás is erősen káros az egészségre.

Junkies

Új dallal és videóklippel jelentkezett a Junkies. A Mindenkit utálok megfilmesített változata Balázs Andrea főszereplésével készült el, Závodi Marcell és Lévai Hangyássy Bence irányítása alatt.

 

 

Andreát az ország mint „Kasszás Erzsit” ismerte meg 2017-ben, azonban láthattuk, mint televíziós személyiséget, és képzett színészként is feltűnt már számtalan darabban és filmben. A dal a kiadó YouTube-csatornáján debütált, szombattól azonban több online streaming felületen is elérhető lesz.

Szekeres András énekes az új dalról és a videóklipről: „A klip alapötlete Barbarótól származik, a dal viszont egy teljes mértékben közös szerzemény, talán még nem is volt ilyen Junkies-nóta, ahol mindenki, még a szövegből is kivette a részét. A kezdő gondolat tőlem származik, az Andrássy szervizútján bicikliztem, amikor elgondolkoztam azon, hogy biciklisként az autósokat utálod, autósként a bicikliseket, gyalogosként pedig mindenkit, fel is hívtam rögtön ezzel Barbarót, mire hazaértem, már szinte meg is volt a teljes dal alapja, amit aztán közösen összeraktunk.”

„Mi ezúttal nem szerettünk volna szerepelni a klipben, inkább megkérdeztem egy nagyon jó barátomat, Balázs Andit, hogy elvállalná-e. Ő egy nagyon pozitív figura, akivel hatalmas nagy öröm volt együtt dolgozni, ráadásul nagyszerű színész. Maga a klipforgatás is rövidebb idő volt, mint amire számítottunk, Andi zseniálisan megoldott minden elképzelést, így elég volt minden jelenetet 1-2 alkalommal felvenni. Vele elég régóta jó barátok vagyunk, még bőven azelőtt ismertem meg, hogy Kasszás Erzsi lett volna belőle, Dányi Krisztián színművész – aki amúgy szomszédom és barátom – partnereként láttam első alkalommal egy színdarabban.”

A zenekar egy új kiadvánnyal is készül, augusztus 14-én érkezik az idén 25 éves ’Káros az egészségre’ album újrakiadása teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban, bónuszként rajta a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert Az öreg junkie balladája című dallal. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelenik ultra limitált darabszámban két CD-n is, a második korongon az eredeti felvételekkel! A szimpla verziót az újra felvett dalokkal a ReLay és InMedio hálózataiban is meg lehet vásárolni HammerWorld CD Specialként.

Junkies

A ’Káros az egészségre’ lemezt augusztus 29-én a Barba Negrában egy jubileumi nagykoncerten is bemutatják, illetve több eseményen láthatjuk a zenekart és a Szekeres x Barbaró akusztikus formációt is, érdemes figyelni a Junkies Facebook-oldalát. Junkies – Káros 25 // Barba Negra // 2020. 08. 29.Sajnos ezen a koncerten Riki Church már nem lesz ott, múlt hónap végén a csapat rövid üzenetben tudatta távozását: „Tisztelettel tájékoztatjuk közönségünket és a nyilvánosságot arról, hogy Riki Church és a Junkies zenekar útjai a tegnapi napon elváltak. Rikinek nagyon sok sikert kívánunk!”

 

Megosztás