A 30 éve ALS-ben szenvedő zseniális gitárost kórházba szállították, miután édesanyja szerint „légszomja volt és felgyorsult a pulzusa”.

Szerdán Pat Becker, Jason édesanyja azt üzente a Twitteren: „Helló mindenkinek, Jasonhoz eljutottak a felé áradó imák és szeretet. Először jobban lett, de a bosszantó légszomj és gyors szívverés hol előjött, hol elmúlt, az orvos úgy érezte, hogy a legjobb, ha kórházba utalja, és most itt tartunk.”

 

 

Közben a Dragonforce gitárosa, Herman Li március és április folyamán minden nap virtuális adománygyűjtést szervez Jason részére: Különleges vendégek jelennek meg Herman Li Twitch-csatornáján, hogy együtt játsszanak, jammeljenek és részt vehessenek a rajongók által kitalált kihívásokban, az ezekért felajánlott összegekből eddig harmincezer dollár gyűlt össze. A művészek továbbá aláírt gitárokat és egyéb ritkaságokat adományoznak, amelyeket egy speciális Reverb-boltban értékesítenek Jason javára, év végén pedig Jason Becker három legfontosabb gitárját árverésre bocsátják: a ‘Perpetual Burn’ szólólemezének és a Marty Friedmannel készített Cacophony-lemez, a ‘Speed ​​Metal Symphony’-nak borítóján látható gitárokat, valamint az eredeti „Numbers” gitárt, amelyen Eddie Van Halen is játszott, amikor 1996-ban meglátogatta Jasont.

A kihívásokra többek közt olyan gitárosok jelentkeztek, mint Marty Friedman, Steve Vai, Joe Satriani, Steve Lukather, Mark Tremonti, John Petrucci, Kiko Loureiro, Tosin Abasi, Nita Strauss, Orianthi, Devin Townsend, Dave Ellefson, Michael Angelo Batio, Guthrie Govan, Tim Henson, Alex Skolnick, Albert Lee, Matt Heafy, Báthory Zoltán, Ron ‘Bumblefoot’ Thal, Andy Timmons, George Lynch, Steve Stevens, John 5, Gus G és Jeff Loomis.

Jason Becker utolsó lemezét 2018-ban adta ki ‘Triumphant Hearts’ címmel, az általa komponált zene eljátszására akkor is sereglettek a jobbnál jobb gitárosok.

Megosztás