A Parlophone Records bejelentette, hogy az ötödik digipackos sorozatra készül, amelyben ezúttal a koncertkiadványok kapnak főszerepet.

Iron Maiden digipack

A ’The Live Collection’ első része június 19-én érkezik a lemezboltokba, ebben a ’Live After Death’ (diszdobozos változatban is) és a ’Rock In Rio’ kap új külsőt és remaszterizált hangzást.

Iron Maiden digipack

A ’Live After Death’ hanganyagát 1985 márciusában vették fel a Long Beach Arenában. Ez az év a csapat legendásan hosszú ’World Slavery Tour’ sorozatának egyik állomása volt. A sorozat maga még 1984 augusztusában kezdődött Lengyelországban. A 187 bulinak köszönhetően (melyet az Iron Maiden világszerte adott) a zenekar a világ legsikeresebb bandái közé emelkedett. A lemez, ami szintén tartalmazott élő felvételeket a londoni Hammersmith Apollóból, széles körben úgy ismeretes, mint minden idők egyik legjobb koncertalbuma.

Iron Maiden digipack

A ’Rock In Rio’-t 2001. január 19-én rögzítették, mégpedig a ’Brave New World Tour’ legutolsó estéjén. Az előadást több mint százezer rajongó élvezte, később pedig a TV-ben is hatalmas nézettségre tett szert világszerte.

A ’The Live Collection – Remastered’ a négyrészes ’The Studio Collection – Remastered’-öt követi. Az első négyesben az Iron Maiden tizenhat stúdióalbuma került újrakiadásra. Ezek a lemezek a 2015-ös Intunes Mastered hangzású audiót tartalmazzák, ez a kollekció először kapható CD-n.

Megosztás