Két lendületes és modern csapat várja a városban maradókat augusztus 16-án az Analogban: az Infected Rain és az All Hail The Yeti egyaránt sodró lendületű, kőkemény, de egyben modern és látványos koncerttel készül, új lemezüket bemutatva.

Infected Rain

2008-as megalakulása óta az Infected Rain igazán izgalmas és látványos heavy metal zenekarrá nőtte ki magát. A moldovai Kisinyovból indult, modern progresszív metálzenét játszó csapat máig meghatározó alapító énekesnője Lena Scissorhands, aki mára a műfaj meghatározó női frontemberei közé küzdötte fel magát. Az együttes a három évvel ezelőtti, ‘Endorphin’ című nagylemezzel is sok új rajongót szerzett, januárban pedig megérkezett a régóta várt, futurisztikus világba repítő új album, az ‘Ecdysis’ (a latin eredetű szó magyarul vedlést jelent), amely vibráló riffekkel és kozmikus elektronikával öleli körbe Lena különleges hangját, amint a Longing című dalban is hallhatjuk.

 

 

A komor hullámokat vető dalok a depressziótól indulva bemutatják, hogy milyen az, amikor valaki elszakad a valóságtól, majd végül újra meglelve keblére öleli azt. Mindezt extremitásba hajló, progresszív groove-okkal, sötét és kísértő dallamokkal felszerelt dalokban kínálja az Infected Rain. A The Realm Of Chaos című dalban a Butcher Babies nevű kaliforniai metálbanda egyik frontembere, Heidi Shepherd is közreműködik: Lenával közösen a lemez egyik legütősebb nótáját hozták össze.

All Hail The Yeti

A nyári turné másik zenekara Kaliforniából érkezik: a Kerrang megfogalmazása szerint az All Hail The Yeti egyik legfontosabb küldetése, hogy az Egyesült Államok napfényes nyugati partján is meghonosítsa a déli államok mocsaraiból feltörő sludge metal hangzást, ami a Panterát, a Crowbart vagy a Downt jellemzi. A 2006 óta működő banda dalaiban megidézi a Jersey ördög, a Chupacabra és a Nagylábú misztikus lényét, posztmodern heavy metal hangzásba oltva hardcore elemeket, a ’90-es évek amerikai rockrádiós dalait, és a klasszikus AOR hangulatot is. A kanadai Nahanni Nemzeti Park egyik hírhedt helyszíne, a fej nélküli emberek völgye ihlette a Headless Valley című klipet, ami zenei értelemben is remekül összefoglalja, hogy mire is számíthatunk a srácoktól.

A csapat az In Flames, a Jinjer, az All That Remains és a Life Of Agony mellett is turnézott már (utóbbival Budapesten is), most az Infected Rain oldalán pedig a friss, ‘Within The Hollow Earth’ című lemezüket is megismerhetjük.

A CONCERTO Music bemutatja: Ecdysis Summer Tour
Budapest, Analog Music Hall
2022. augusztus 16., kedd, 19 óra
Infected Rain, All Hail The Yeti koncertek
Belépő: early bird jegyek 4900 Ft, normál elővételben 5900 Ft, a koncert napján 6900 Ft.
Jegyek kaphatók a Tixa oldalán.

Infected Rain

Megosztás