Telt házas turnék, saját fesztivál, nemzetközi fesztiválok headliner pozíciói után végre Magyarországra érkezik Németország legsikeresebb folkmetál alakulata.

Az 1995-ben alakult német In Extremo zenekar még sosem koncertezett Magyarországon, de most ennek is eljött az ideje. 2023. március 11-én a Barba Negra színpadán láthatjuk a hatosfogatot. A 2020-ban megjelent legutolsó ’Kompass zur Sonne’ lemezt nem tudták élőben bemutatni a világnak a pandémia miatt, az idei lemezbemutató turné után jövőre Európa-turnéra indulnak és ennek egyik állomása lesz a pesti.  A magyar szervező szerint: Az In Extremo zenéje nem ismer határokat – a középkori metál egyik első képviselői Németországból hódították meg a világot; ahonnan első ízben 15 évvel ezelőtt indultak útnak. Oroszországtól kezdve Japánon át Mexikóig végigjárták a világot, és ahová csak eljutottak, mindenhol végtelen vendégszeretet, öröm és különféle remek italok várták őket. Nem csoda, hiszen nem pusztán dalszövegeikkel képesek több nyelven megszólítani az embereket, hanem a koncerteken belőlük áradó energia is nagyon figyelemreméltó 25 év zenélés után. A 2023-as turné nem csupán a zenekar hosszú történelmének alapos áttekintése és a ’Kompass zur Sonne’ lemez bemutatása lesz. Egy In Extremo-koncert a középkori hangulatú folk-rock, folkmetál és neo-folk ünnepe. Az In Extremo akusztikus trióból vált Németország egyik legsikeresebb rockzenekarává. Egy egyszerű ötlet, kemény munka, rettenthetetlen hit – innen jutottak el a top 10-es helyezésekig az eladási listákon, három alkalommal egészen a német listák első helyéig. Az elmúlt években több turnéjuk volt telt házas, dalaikkal megtöltöttek kastélyokat is, és extrémen hűséges rajongótáboruk alakult ki világszerte. 1995-ben a középkori metál egyik úttörőiként indultak útnak, és a jelek szerint eszük ágában sincs befejezni még ma sem.”

 

 

Korábban még egy héttagú banda koncertjéről írtunk, sőt több fesztiválon is megtekintettük a zenekart, hazai pályán még a Helloweent is maguk mögé utasították, de azóta Boris Pfeiffer skótdudás előbb kilépett, majd később egy Covid-ellenes tüntetésen megsérült és a kórházban belehalt sérüléseibe, ezért hazánkba már csak hatan érkeznek.

A H-Music bemutatja: In Extremo – European Tour 2023

2023. március 11. – Barba Negra

Jegyárak:

6999 Ft – early bird 2022.06.30-ig,
7999 Ft – elővételben 2022.10.31-ig,
8999 Ft – elővételben 2023.03.10-ig,
9999 Ft – a koncert napján és a helyszínen.

A jegyeket a Rock1 árusítja.

Megosztás