Meghallgatható az első dal a februári ’Telemark’ EP folytatásáról, a ’Pharos’-ról, mely 3 saját dalt és 2 feldolgozást tartalmaz.

Ihsahn

Ihsahn, az Emperor frontembere szeptemberben jelenteti meg legújabb anyagát ’Pharos’ címmel. A három új dalt és két feldolgozást tartalmazó kislemez a Candlelight Records gondozásában kerül a boltok polcaira. Ihsahn a Portishead Roads című dalát, valamint az a-ha Manhattan Skyline című slágerét – amelyben Einar Solberg, a Leprous énekese is vendégszerepet kap – formálta a saját képére.

A Spectre At The Feast címmel most megjelent dalról Ihsahn, azaz Vegard Sverre Tveitan, a következőket mondta a brit Metal Hammernek: „Ez valószínűleg a legegyszerűbb dal az EP-n. Szinte már pop-rock felfogásban íródott. A dal szövege egy külső megfigyelő szemszögéből írja le társadalmunkat. Manapság az emberek rengeteg felületes és ostoba dolgot tartanak értékesnek, pedig azok jelentéktelenek. Amikor a felszín felszakad, mindenre fény derül.”

A ’Pharos’ a februárban napvilágot látott ’Telemark’ folytatása, amely Ihsahn zenéjének súlyosabb oldalát mutatta meg. „A ’Telemark’ minden, ami a szívemhez közel áll. Súlyos gitárriffek és üvöltő ének – mondta Ihsahn. – Azt gondoltam, hogy olyan folytatást kell készítenem, ahol pontosan ellenkezőleg cselekszem. Olyan dolgokat akartam csinálni, amelyet eddig még soha, egy olyan zenei területet akartam felfedezni, ahol azelőtt még nem jártam.”

A ’Pharos’ EP dallistája:

01. Losing Altitude
02. Spectre At The Feast
03. Pharos
04. Roads (Portishead-feldolgozás)
05. Manhattan Skyline (a-ha feldolgozás) (feat. Einar Solberg)

Ihsahn - Pharos


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás