Február 13-án  – pontosan a 77. születésnapján – Hobo egy igazi örömünnepre hívja közönségét a Papp László Budapest Sportarénába, ahol a színházi és irodalmi szerepei ez alkalommal a háttérbe kerülnek, és teljes mértékben a zenét állítja a középpontba.

Az előadást – amely Földes László Hobo életműkoncertjének is tekinthető – már kétszer el kellett halasztani, ezzel kapcsolatban Hobo a következő üzenetet küldte rajongóinak:
„A »koronavirtus« megsemmisítette a 75. születésnapomra tervezett koncertemet, ám most lehetőségem nyílik – ha kihúzom addig –, hogy két évvel vénebben megpróbáljak egy a ’Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben’ című Papp László Aréna-beli koncertet, ami csupán egyik része a projektnek. Ugyanis egy sokszáz oldalas önéletrajzi könyv és olyan két album kapcsolódik hozzá, melyek tematikája szorosan kötődik a könyvhöz. A sors kifürkészhetetlen akaratából az esemény pont a 77. születésnapomra, 2022. február 13-ra esik, amelyre szeretettel várom Önöket!”
Hobo, az előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője, idén ünnepli 77. születésnapját. A jeles alkalomból közönségével együtt ünnepel február 13-án a Papp László Budapest Sportarénában. Koncertjének címe ’Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben’, amelynek során bepillantást nyerhetünk életének olyan részeibe is, amiket eddig nem láthattunk. Együtt utazunk vele a korszakokon át, s együtt éljük át vele a pillanatokat, melyek meghatározóak voltak életében.

 

 

Hobo 23 évesen kezdte pályafutását, azóta több mint 6000 fellépésen van túl 20 országban, 52 albumot, 10 könyvet adott ki, 6 színpadi mű (’Vadászat’, ’Csattanuga csucsu’, ’Ballada a két sebzett hattyúról’, ’Circus Hungaricus’, ’Hé, Magyar Joe!’, ’A Gulag virágai’), 6 monodráma (’Lombardozzi’, ’I love you Budapest’, ’Csavargók tízparancsolata’, ’Circus Hungaricus’, ’Halj meg és nagy leszel’, ’Hobo a Gulágon’), 9 filmszerep (például ’Agitátorok’, ’Kopaszkutya’), 9 színházi szerep, József Attila, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Eörsi István, Pilinszky János, Faludy György, valamint Francois Villon, Allen Ginsberg, Jim Morrison, Bob Dylan, Vlagyimir Viszockij műveiből, a ’Hármasoltár’ irodalmi est – amely József Attila, Morrison és Viszockij munkáiból készült – köthető a nevéhez.
Együtt dolgozott Ascher Tamás, Jordán Tamás, Csiszár Imre, Szikora János, Kiss Csaba, Vidnyánszky Attila, Szomjas György, Magyar Dezső, Bódy Gábor, Székely Orsolya rendezőkkel.
Többször játszott együtt, és közös lemezt is készített Allen Ginsberg amerikai költővel. Fellépett 1988-ban a ’Human Rights’ világturné budapesti koncertjén, ahol Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Youssu N’Dour és Tracy Chapman társaságában énekelte el Bob Marley Get Up, Stand Up című dalát, majd 1995-ben a Rolling Stones előtt lépett színpadra szintén Budapesten.
Lefordította és előadta Muddy Waters, Willie Dixon, a Doors, a Rolling Stones, a Cream, Jimi Hendrix, a Who, a Led Zeppelin, a Fleetwood Mac, az Animals, a Jethro Tull, Tom Waits, a King Crimson, a Gun, a Kinks dalait. Játszotta a Kex és Cseh Tamás számait, szövegeket írt az Olympia, a Korál, a Kex, a P. Mobil és a P. Box, a Gépfolkór zenekaroknak, valamint Deák Bill Gyulának.
A Hobo Blues Band mellett együtt dolgozott Presser Gáborral, Tomsits Rudolffal, Márta Istvánnal, Fekete Kovács Kornéllal, Madarász Gáborral, Ferenczi Györggyel, Lakatos Tónival, Dés Lászlóval, Szirtes Edina Mókussal, Verebes Ernővel, Szakcsi Lakatos Bélával és még számtalan más muzsikussal, akiktől elnézést kér, hogy nem említette meg őket, egyben kéri, hogy legyenek tekintettel hajlott korára.

Jegyek korlátozott számban még kaphatók a Broadway jegyportálján keresztül, a koncert részletei megtalálhatóak az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás