A magyar progresszív rockzenei színtéren régen látott kezdeményezés valósul meg január 21-én. A Legenda Sörfőzde színpadán lesz látható a Marcello’s Mystical Mind, a Broken Springs, a Druida, a Mandrake Moon, a Tompox, az Android és a M.A.Y.A.

A „Moonhead” név utalás a műfajban közös alapot képező Pink Floyd 1969-es előadására a Holdra szállás kapcsán. Az első, önerőből létrejött fesztivált ízelítőnek szánják a szervezők, későbbi többnapos, esetleg nemzetközi fellépőkkel is megerősített rendezvények főpróbájának. A nevesebb előadók és elkötelezett támogatók bevonása mellett a még nem felfedezett, de értékes muzsikát játszó csapatok bevonása is részét képezi a jövőbeli terveknek. A főszervező Szász Dávid (Saxon Dave) megfogalmazásában: „Alapvetően értékőrzés, tehetségkutatás és közösségépítés a célunk. Miért ne lehetne Magyarországon is ilyen, amikor például Németországban van és működik?”
Az este folyamán két teremben felváltva játszanak a zenekarok, közben a közönség élvezheti a Legenda Sörfőzde étel- és italkínálatát (melegkonyha, kézműves sörök stb.). Minden igényes zeneszerető embert várnak a zenekarok és szervezők, különösképpen azokat, akik a Covid óta inkább csak otthon pakolgatják fel a jó öreg lemezeiket, kihagyhatatlan alkalom, hogy élő koncerteken hallgathassuk ezt a mindannyiunk számára értékes műfajt.

 

 

Fellépők:

Marcello’s Mystical Mind (A terem, 16:00 – 17:00)

Broken Springs (B terem, 17:00 – 18:00)

Druida (A terem, 18:00 – 19:00)

Mandrake Moon (km. Tyukász Botond és Szepesi Richárd) (B terem, 19:00 – 20:00)

Tompox (A terem, 20:00 – 21:00)

Android (B terem, 21:00 – 22:00)

M.A.Y.A. (A terem, 22:00 – 23:00)

Az eseményre 4000 Ft-ért lehet jegyet váltani kizárólag a helyszínen, bővebb információ az esemény Facebook-oldalán.

moonhead

Megosztás