Kiadják a 2000-ben készült ‘Renegade’ album újrakevert változatát ‘Renegade 2.0’ címmel. A HammerFall klasszikus albuma vadonatúj borítóval 2 CD + DVD, 3 LP és 1 LP formában is megjelenik.

HammerFall 2000

21 évvel ezelőtt a svédek frissen berobbant heavy metal nagyágyúi – elhagyva a göteborgi Studio Fredman biztonságos környezetét – Nashville-be utaztak, hogy a legendás producerrel, Michael Wagenerrel vegyék fel harmadik albumukat. Az előző két lemezt Fredrik Nordström készítette, így ez természetesen hatalmas változást jelentett a zenekar számára. Wagener tapasztalatával kiegészülve a ‘Renegade’ album hatalmas siker lett, ahogy azt ma már mindannyian tudjuk. A jubileumi kiadás alkalmából a zenekar úgy érezte, hogy be kell záruljon a kör, és Fredrikkel remixeltették a harmadik nagylemezt. Az eredmény a ‘Renegade 2.0’, amely november 12-én jelenik meg a Nuclear Blast Records gondozásában, 2 CD + DVD, 3 LP és 1 LP formában, a híres alkotóművész, az eredeti borítót is készítő Andreas Marshall által készített vadonatúj grafikával.

 

 

Emlékszel még a 2001-es Wacken Open Airre, amikor tízezrek üvöltötték a Templars Of Steel refrénjét? Nem? Nos, akkor frissítsd fel az emlékezetedet ezzel a legendás élő felvétellel arról a koncertről!

Joacim Cans, a zenekar frontembere így emlékszik vissza a dal születésére: „Oscar [Dronjak, gitáros] és én lementünk Gran Canariára, hogy dalokat írjunk a ‘Renegade’ albumhoz. Amikor Oscar eljátszotta a dal riffjét, teljesen levett a lábamról. Alig vártam, hogy elmerüljek ebben a himnuszszerű remekműben és kipróbáljak néhány dallamötletet a fürdőszobában épített ideiglenes stúdiómban. Ez a dal lett a közelgő turné nyitódala, és a valaha volt egyik legmenőbb koncertnyitó szám.”

A legbővebb kiadás első CD-jén a lemez 2020-as remixe hallható, mindemellett tartalmazza a második lemezen az eredeti keverésű anyagot is, a maxi CD-ken megjelent bónuszdalokkal együtt, valamint a ‘The Templars Renegade Crusades’ DVD-t.

HammerFall - Renegade 2.0

Megosztás