Ebben az évben a német heavy metal szcéna egyik legbefolyásosabb és úttörő együttese a negyvenedik jubileumát ünnepli. Május 29-én megjelenő új albumukról most egy duettet mutattak be.

Grave Digger

A Grave Digger május 29-én kiadja a 20. stúdióalbumát a Napalm Records kiadónál, és az együttes 40. évfordulóját a legdicsőbb módon ünneplik. Vadonatúj albumukkal, a ‘Fields Of Blood’-dal a karizmatikus frontember, Chris Boltendahl köré csoportosuló banda folytatja az ikonikus skót felföld történetét.

A zenekar most bemutatta az album egy nagyon különleges tételét és egyben második kislemezét. Az új dal, a Thousand Tears – melyben a Battle Beast énekesnő Noora Louhimo páratlan hangja párosul Boltendahl énekével egy duettben – az év legmeghatóbb metal balladája lehet. A ‘Fields Of Blood’ felejthetetlen pillanata egy melankolikus álomba hívja a hallgatót.

Boltendahl így mesélt róla: „A Thousand Tearsszel tisztelgünk Skócia felejthetetlen királynője, Stuart Mária előtt. Noora a Battle Beastből hihetetlen, meleg és törékeny atmoszférát ad a királynő hangjának, amely a dal végén átfordul tiszta haragba és kétségbeesésbe. Nem találtunk jobb hangot ehhez a dalhoz. Büszkék vagyunk arra, hogy a Thousand Tearset Noora Louhimóval mutatjuk be. Ez a Grave Digger egyik legjobb balladája, amit valaha írtunk, talán a karrierünk legjobbja…”

Noora hozzátette: „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy együttműködhettem a legendás Grave Diggerrel, és nagyon érdekelnek a skót témájú dalok, amelyeket ők írtak. Most én is a része lettem ennek a Thousand Tears történelmi dalának részeként, mint Mária királynő hangja. Remélem, mindenki hallja a hatalmas érzelmeket, és egy kis bepillantást is nyerhetnek annak a történetébe, aki korának egyik legerősebb nője volt.”

Az album első kislemeze az All For The Kingdom volt. Ha a vírus is úgy akarja, a gárda szeptember 29-én az Orden Ogan és a Rage társaságában érkezik Budapestre. A koncert Facebook-eseményét ITT találod.

Megosztás