Aranylakodalomra készül a Grand Funk Railroad, már ami a ’We’re An American Band’ albumuk évfordulóját illeti, de az egykori alapító tag, Mark Farner nem nézi mindezt jó szemmel.

Jubileumi turnéra készül a legendás amerikai hard rock banda, a Grand Funk Railroad, azonban Mark Farner gitáros-énekes, aki 25 éve nem tagja a csapatnak, hangot adott nemtetszésének az üggyel kapcsolatban. Az alapítók közül Don Brewer dobos és Mel Schacher basszusgitáros most is játszanak a formációban, mellettük Max Carl gitározik és énekel, Bruce Kulick gitározik és Tim Cashion billentyűzik, azonban Farner szerint ez már nem az eredeti zenekar. Az verte ki nála a biztosítékot, hogy a jelenlegi felállás ’The American Band’ címmel indul turnéra, hogy megünnepeljék az ötven éve kiadott kultikus ’We’re An American Band’ című albumukat, miközben a gitáros is Mark Farner’s American Band néven koncertezik az Államokban: „Ja, hogy ez egy Grand Funk Railroad-turné lesz? Ugyan már, maximum egy Grand F-A-U-X Railroad megmozdulásról beszélhetünk [a faux szó magyar jelentése: hamis]! Bármennyire legálisan használják a nevet, ez akkor is tisztességtelen húzás, a rajongók arculcsapása, akárcsak a ma is működő kamu-Foreigner. Ott sincs már egyetlen eredeti tag sem [Mick Jones időnként megjelenik a koncerteken, már amennyire megrendült egészsége engedi – a szerk.], de a közönség nem kapcsol, hogy időröl időre megszívatják és ebből elég volt. Ki kell állni a színpadra és elmondani az igazat, és nem a napszemüveg mögött sunnyogni, csalni!” – fakadt ki a veterán muzsikus.

 

 

Farner 1998-as távozása óta rossz a viszony egykori társaival. A helyzet akkor durvult el, amikor Brewer és Schacher 2000-ben a folytatás mellett döntött a gitáros nélkül. Bírósági hercehurca kezdődött a két fél között a név miatt, és úgy tűnik, ez az ellentét a mai napig sem csillapodott.

Megosztás