A svájci rockcsapat ma jelentette be, hogy tizenharmadik nagylemezüket ’#13’ címmel dobja piacra márciusban a Nuclear Blast. A bejelentéssel együtt megérkezett az első felvezető tétel is, a Missteria klipje nemrég érkezett a kiadó YouTube-oldalára.

Gotthard – Jövő januárban jönnek április helyett

Leo Leoni így kommentálta az új dalt: „Jó érzés volt ismét Francisszel közösen dalt írni, és azt hiszem, a Missteria egy igazán gyilkos dal lett.” A szokásos tekerős rock and roll stílus mellett – amelyről a Gotthardot megismerhetjük – természetesen más stílusú dalok is lesznek majd a ’#13’ névre keresztelt lemezen. Az erőteljes nyitó, a Bad News után egy igazi hard’n’heavy gyöngyszem jön, a Every Time I Die. A régi stílusú blues-rock is megjelenik az Another Last Time című dallal, utána az epikus ballada, a I Can Say I’m Sorry zárja a sort. Végül, de nem utolsó sorban a ’70-es évek pszichedelikus stílusa is előkerül a Rescue Me-vel. Ezek mellett pedig egy feldolgozás is helyet kapott, az ABBA híres dala, az S.O.S. Az első önálló dalnak választott Missteria pedig megmutatja a banda elszántságát, hogy milyen lesz a ’#13’ élőben. Ez a rendhagyó dal Francis Rossival való együttműködés eredményeképp született, így jól beazonosítható struktúrával készült, a kliphez pedig tökéletes helyszín volt a berlini Madi-Zelt.

 

 

Gotthard eddig több mint hárommillió eladott lemezzel és több mint kétezer koncerttel büszkélkedhet. A ’#13’ remek visszaigazolás lesz, hogy miért szeretik ezt a csapatot több mint 25 év után is. A friss anyagot Paul Lani producer vezetésével készítették, mellette pedig Leo Leoni volt a társproducer. A felvételek a Luganóban található Yellow House Studióban készültek, a keverés pedig Los Angelesben, a végső simításokat Darcy Proper végezte a New York-i Valhalla Studios falai között. A Nuclear Blast azt is elárulta, hogy a ’#13’ tizenhárom dalt tartalmazó hagyományos verzióban és egy különleges gyűjtői variációban is kapható lesz. Utóbbiban már digipackes csomagolással és bónuszdalokkal lesz megtalálható lemez. Természetesen lesz dupla LP is, ezen is helyet kap a két bónuszdal.

’#13’ dallista:

01. Bad News
02. Every Time I Die
03. Missteria
04. 10.000 Faces
05. S.O.S.
06. Another Last Time
07. Better Than Love
08. Save The Date
09. Marry You
10. Man On A Mission
11. No Time To Cry
12. I Can Say I´m Sorry
13. Rescue Me
14. No Time To Cry
 (Demo Version) (bónuszdal)
15. I Can Say I´m Sorry (Piano Version) (bónuszdal)

Gotthard

Ne feledd, hogy a Gotthard Budapestre is ellátogat, április 13-án a Barba Negra Music Clubban lesz a turnényitó koncert, sőt Leo Leoni decemberben is itt járt a korai, ma már ritkán játszott Gotthard-dalokat bemutatni CoreLeoni nevű csapatával. Erről az estéről mi is beszámoltunk.

Megosztás