A Dead Daisies énekes-basszusgitárosa, Glenn Hughes, aki több mint 20 éve józan életet él, meglepő őszinteséggel beszélt korábbi függőségéről.

Glenn Hughes

A legendás basszusgitáros-énekest, Glenn Hughest (The Dead Daisies, Deep Purple, Black Sabbath, Trapeze, Black Country Communion stb.), aki már több mint két évtizede józan, egy új interjúban megkérdezték, hogy mondhatott volna-e neki valaki bármi olyat, ami ráveszi, hogy hamarabb leszokjon az ivásról. „Hidd el, mindenki, aki szeretett vagy szeret engem, számtalanszor mondta nekem, hogy szedjem össze magam. Akkor szedtem össze magam, amikor már elegem lett abból, hogy betegen és fáradtan ébredtem. Korábban ahányszor próbáltam abbahagyni, annyiszor buktam el. Azt javaslom azoknak, akik esetleg túl sokat isznak, rá kell jönniük, hogy az a mámor sosem tart örökké. Össze kell szednetek magatokat! – válaszolta Hughes. – Egy barátom most nagyon küzd ezzel – igazán küzd. Imádkozom mindenkiért, akinek bármilyen függőségi problémája van, mert ezzel foglalkozni kell, nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Foglalkoznotok kell vele, mert el fog titeket pusztítani!”

 

 

Arra a kérdésre, hogy járt-e elvonókúrára az alkoholfüggősége miatt, vagy csak egyszerűen leszokott, Hughes azt mondta: „Elmentem a rehabra. Fogalmazzunk úgy, hogy 1991 karácsonyán túl sok koktélt ittam és újra a sürgősségin találtam magam, és rájöttem, hogy választhatok – vagy kisomfordálok és másnap újrakezdem az egészet, vagy elmegyek az elvonóra. És 1992-ben elmentem a Betty Ford Centerbe. Volt néhány visszaesésem a kilencvenes évek közepén és 1997-ben ittam az utolsó koktélom – 1997. november 23-án. Ekkor indultam el a teljes gyógyulás útján. És ez egy hihetetlen utazás volt! Valaki azt mondta nekem a józanságom hajnalán: »Még jobb dalokat fogsz írni és még jobban fogsz énekelni.« Mire én azt mondtam, hogy én már most is jobban énekelek. Erre ő: »Nem. Még jobban fogod csinálni!« És azt hiszem, nagyszerű, hosszú, józan életet éltem az elmúlt időszakban.”

Megosztás