fbpx

A koronavírus-járvány miatt Gary Moore halála óta először maradt el az Emlékest, melyet minden évben április 4-én, a születésnapján tartottak. Cserébe Vámos Zsolt, a koncert egyik rendszeres fellépője, a Run For Power – Gary Moore Memorial Band gitárosa egy otthoni videóval emlékezett meg példaképéről.

Vámos Zsolt Gary Moore Emlékest

„Tegnap lett volna a hagyományos emlékest Gary Moore tiszteletére a születésnapján, de jelen helyzet ezt nem tette lehetővé. A magam módján így emlékezem…” – kommentálta közösségi oldalán Zsolt az Empty Rooms instrumentális verzióját, melyet otthonában játszott fel.

Az Emlékest rajongóinak jó hír, hogy november 3-án várhatóan pótolják a megemlékezést (hacsak el nem húzódik addig is a járvány), a 2014-es évhez hasonlóan a műsorban egyébként is sokszor bizonyított Henrik Freischlader szólókoncertjével összevonva tartják meg.

A szervező nyilatkozata szerint: „A kialakult helyzet miatt sajnos mi is kénytelenek voltunk elhalasztani az április 4-i emlékkoncertet. Hosszas egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy a legjobb megoldás, ha a 2020. november 3-i, már meghirdetett Henrik Freischlader Band koncerttel vonjuk össze az idei Emlékestet (ahogy már egyszer korábban, 2014-ben is tettük). Mivel Henrik egyébként is fellépett volna az idei megemlékezésen, ez talán a lehető legjobb megoldás. Reményeink szerint ez az új időpont megfelelő lesz meghívott vendégeink és természetesen a közönség számára egyaránt. November 3-a keddre esik (az eredeti, szombati dátummal szemben), de lényegében ez is előnyként könyvelhető el, hiszen a szombat esti koncert csak 22:30-ig tarthatott volna az A38 Hajó aznapi “party” rendezvénye miatt, így viszont teljes, kibővített műsorral emlékezhetünk majd meg közös kedvencünkről. Így akár még további vendégek felbukkanása is várható…
Ha esetleg mégsem megfelelő valaki számára ez az új időpont, az eddig megváltott belépők természetesen visszaválthatók a vásárlás helyén, április 30-ig. Mindenesetre köszönjük a bizalmat és a türelmet, és reméljük, hogy találkozunk a 9. Nemzetközi Gary Moore Emlékesten, ami több szempontból is különlegesnek ígérkezik. De erről majd még késöbb…
Aki esetleg mindkét rendezvényre megvásárolta már a belépőt (Emlékest + HFB koncert), bármelyik jegy felhasználható vagy visszaváltható lesz, esetleg barátnak, ismerősnek átadható.”

Az esemény Facebook-oldala ITT található.

Gary Moore

Megosztás