Finisterra címmel már a második dal is meghallgatható Tari Szabolcs új projektjétől, a From The Sky-tól. A Miserium egykori frontemberének ősszel jelenik meg a debütalbuma.

From The Sky - edited

From The Sky néven érkezik az ex-Miserium énekes, multihangszeres Tari Szabolcs új produkciója. A szimfonikus extrém metálként jegyzett projekt őszre várható debütáló albumáról máris meghallgatható a második kislemezdal, a Finisterra. A lírai hangvételű zongorás ballada, a Libra után egy mozgalmasabb tételt szerettem volna megmutatni a nagyérdeműnek – mondta Tari Szabolcs. – Annak ellenére, hogy az összes dalt egyedül írtam, ez a groove alapú nóta Süle Tamás (Slowmesh, From The Sky gitáros) alapriffjéből indult. Némi »műtéti beavatkozást« követően ezt töltöttem fel az egész albumot átlengő sokszólamú vokálozással, szimfonikus zenekari háttéranyaggal, valamint jól megfűszerezett refrénekkel, és egy kis extrém metál hatással. A zenei összkép így is csak részben mutatja be a teljes album miliőjét, ugyanis a bemutatkozó anyagon sokkal inkább uralkodik a fentebb említett stílus, annak is főként a black metalba hajló jegyei.”

 

 

A szerző a második single mondanivalóját a következőképpen fogalmazta meg: „Mondd, te meddig mennél el, hogy megmentsd a párkapcsolatodat? Hajlandó volnál feladni a szokásaidat és az egódat? Számomra, ha valakit ki tudok tüntetni az »egyetlen« címmel, a válasz teljesen egyértelmű: igen. Főleg ha ez a kapcsolat egészséges egyensúlyon alapszik. Talán naiv vagyok, de ha egyszer felvérteződtem a szerelem erejével, úgy érzem, hogy képes vagyok hegyeket megmozgatni, vízen járni, minden egyes csillagot lehozni az égboltról, és akár a világ végéig is elmenni, hogy egy kapcsolat fennmaradhasson. Tudom, hogy a hétköznapjaink eseményei eltérő hatással lehetnek ránk, és sokszor nagyon nehézzé válik megőrizni azt a bizonyos tüzet, de emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy miért is vagyunk együtt. Mindezek ellenére néha még a nemes szándéktól vezérelt cselekedeteink is a hullámok habjaiba veszhetnek, ezáltal pedig egy magányos, szomorú zarándokút veheti kezdetét. Erről szól a Finisterra. El kell tudni menni a végsőkig, egyensúlyozva az érzelmeink által kreált szakadék szélén, és ha kell, az elménket nyugtatva mantrázhatjuk magunknak, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk, és talán mégis maga az utazás volt a fontosabb, mintsem az elérni kívánt célok, és bár tudom, hogy mindez már a múlt ködébe veszett, azért még néha álmodom róluk…”

* Finisterre (galíciai nyelven: Fisterra): egy település Spanyolországban, La Coruña tartományban. Finisterre Cee, Galícia községgel határos. Nevének eredete a latin finis Terræ – magyarul ’A világ vége’ – kifejezés, mivel a kontinentális Spanyolország legnyugatibb részén helyezkedik el. A Santiago de Compostelában kezdődő El Camino zarándokút ezen a ponton végződik.

A keverés és mastering a szolnoki Denevér Stúdióban zajlott Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla vezényletével. A borító Kóródi Tamás (@deadlife_art) munkáját dicséri, a videó elkészítéséért Bánáti Tamás és Bánhegyi Tamás feleltek a Toma Picturestől, a művészeti vezető Martin Wanda volt. A fotókat Varga Zorán készítette.

A H-Music Hungary jóvoltából a Finisterra megtalálható minden nagyobb streaming szolgáltatónál.

A debütlemez felállása:

Tari Szabolcs (ex-Miserium) – ének, gitár, zongora
Süle Tamás (Slowmesh) – gitár, vokál, basszusgitár
Iványi Álmos (ex-Miserium) – gitár, vokál, basszusgitár
Haraszti Dávid (ex-Tűzmadár, Anxius) – dob
Suha Tamás (Symphoniacs, Leander Kills live) – hegedű

Megosztás