Tegnapelőtt megjelent új albumáról adott elő élőben egy nótát a zenekar a SiriusXM rádió Foo Fighters Radio nevű csatornáján.

Foo Fighters

Február 5-én jelent meg a Foo Fighters tizedik albuma, a ’Medicine At Midnight’, ennek apropójából egy friss dalt – a Cloudspottert – is bemutattak élőben Los Angelesben. A SiriusXM létrehozott egy Foo Fighters Radio nevű alkalmi csatornát, a nótát ezen lehetett meghallgatni, illetve mobiltelefonon a SiriusXM applikációban érhető el. A koncert mellett különleges műsorokat és beszélgetéseket is láthatunk a banda tagjaival.

 

 

A Foo Fighters a ’90-es évek közepe és a 2021-es elnöki beiktatási ünnepségen látott legutóbbi fellépése között eltelt időben Amerika egyik legnagyobb rockzenekarává vált – mondta Scott Greenstein, a SiriusXM elnöke. – Elismerést vívtak ki zenéjükkel és színpadi energiájukkal, miközben hatalmas és hűséges rajongóbázist alakítottak ki. Ezen a speciális csatornán jövő héten egy Foo Fighters koncertet mutatunk be a Los Angeles-i stúdiónkból. Egy olyan zenekarról beszélünk, amely magával ragad és nem ereszt, ezért egyenesen imádjuk, hogy elhozhatjuk zenéjüket és szenvedélyüket a hallgatóinkhoz.”

A Foo Fighters Radio betekintést nyújt az új album, illetve a több mint két évtized alatt született slágerek, demók, B-oldalas nóták és ritkaságok mögötti történetekbe. A csatorna exkluzív ráadásként bemutatja a ’Dave Grohl Presents Sound City’ című műsort, amelyben Dave Grohl kilenc adáson keresztül beszél az ikonikus Los Angeles-i Sound City falai között felvett zenékről, többek között a szintén itt rögzített ’Nevermind’ albumról is, amely Grohl első bemutatkozása volt a Nirvana dobosaként. A rádiócsatorna heti rendszerességgel élő koncerteket mutat be, elsőként a 2018-as ’Concrete And Gold’ turné manchesteri állomásán lenyomott bulit. Más előadók, illetve hírességek is megjelennek majd a csatornán, akik kedvenc Foo Fighters-nótáikat játsszák, de arra is számíthatnak a hallgatók, hogy más zenéket is hallhatnak, olyan zenéket, amiket a zenekar válogatott össze.

A Cloudspotteren kívül a Best Of You-t is megosztották a zenekar 2005-ös ‘In Your Honor’ albumáról, valamint egy Tom Petty-feldolgozást (Honey Bee).

Megosztás